My Insta

Instagram

Thursday, July 16

Restroom


Last weekend, we had our dinner @ETH. Luckily we arrived early. The place was packed with customers by 8:30. Full house! There are some customers waiting with patience for their seats. Then suddenly Afiq asked me this.

Afiq : Ibu, kenapa dia orang ni tak nak makan kat dalam tu?
Ibu : Dalam mana?
Afiq : Bilik rehat tu.
Ibu : Bilik rehat mana?
Afiq : Yang tulis restroom tu.
Ibu : Ohh.. bilik tu (dengan muka yang serius). Entah, diaorang tak perasan kot. Afiq try tengok, kalau kosong, kita boleh lepak-lepak dalam tu.

Afiq sepantas kilat berjalan ke 'bilik rehat' and to my surprise, followed by the other 3, berebut2 siapa nak sampai dulu. Time tu aku dan Mr. Right dah terkekek-kekek. Few minutes later, they came out from the 'bilik rehat'.

Ibu: Amacam, okey tak bilik rehat tu?
Afiq: Okey sangat-sangat. (dengan muka bengang)
Qish: Itu toilet lah, bu.
Ibu: Ya ke? Tapi tulis 'bilik rehat'.
Qme: Ibu nak menipu! (nak menipu memang magic word dia)
Ibu: Dah kata restroom, so bilik untuk rehatlah....

The moral of the story, jangan 'terlebih sudah' mengajar anak jadi translator!

4 comments:

Teratak Hami said...

Yanty,
Sebab ada tulis "Elegant Restroom" kot yang buat they all excited nak tengok. Sometimes saya suka juga tengok decoration kat toilet.

disturbia said...

kak yanti

sesekali menyakat anak2 ek.....

Yanti Arshad said...

Fizah,

saya sayang nak basahkan restroom yang cantik.

Yanti Arshad said...

disturbia,

hehehe... let them learn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...