My Insta

Instagram

Wednesday, August 27

Loom Band

Last week, my lil' tot, Qme tanya aku, "Ibu, suka gelang warna apa? Qme nak buatkan satu utk ibu." Then 1st impression aku ialah (mana2 ibu pun akan mcm ini), "Gelang apa pulak nie? Tak payahlar bazir2 duit." Then Qme sambung, "Kalau Qme buat, mesti ibu suka punya, percayalah." Itulah cara dia mengayat aku.


Then semalam tiba2 dia bagi aku gelang ini (di atas). Aku tanya, mana beli? Katanya buat sendiri, aku macam tak caya. Then dia tunjukkan aku cara buat loom band ini, siap ada peralatan untuk buat. Aku jadi leka sekejap melayan dia buat yg lain. Katanya, ada kawan2 kat sekolah buat side income dengan loom band ini. Selepas aku post pasal loom band ini kat FB, sorang demi seorang kawan aku post loom band yg dihasilkan oleh anak mereka. Rupanya2 dah jadi viral benda nie! Dahsyat!

Aku plan dengan Qme nak buat bandangan nie... heheh


 Nice combination colours!


Tetiba aku terfikir nak buat casing Note3 aku. Ini betul2 viral gilerrrr! 


Nicely done!


Loom Band Kit





1 comment:

Sofu Hashim said...

Yezza...kak yanti
yg kt rumah pun sama
Ummi pun terjebak sekali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...