My Insta

Instagram

Monday, March 3

citer ragbi lagi...

A belated entry! But i'm gonna write about it anyway.

DAY ONE, SABTU...
Daniel ada inter-mrsm rugby tournament kat AG. It's a yearly tournament host by AG. Sebagai ibu, this is what i always do... this is also how i spend my wiken. Dua hari aku akan berulang-alik ke sini. Mujur ada rumah di Melaka nie, so taklar rasa terbeban sangat.


Terlepas nak tengok semua game Daniel hari ini. But i'm glad sebab semua game, team Daniel menang, team Jumbo. Sebab tak sempat ialah aku sibuk masak lauk2 feveret dorang. Tapi aku consider timing aku sampai tu sangat tepat. Daniel dah habis game, perut pulak lapar. Afiq pun dah habis xtvt, so boleh spend time makan2 dgn kami.


 As usual... a mother and son's talk! 


Pesanan lauk2 kegemaran antaranya, sambal udang petai, sambal kering ayam, sayur bayam, ikan masin, buah-buahan, air kotak yg sejuk. Ini antara fenomena biasa. Aku masak dari rumah then berpiknik di maktab. Sometimes, ada classmate dorang yg join kami. This time, Sarrah joins us. 

Sambil makan, sambil mengira berapa bijik bas yg datang collect budak2 ragbi. Macam2 gelagat kami dpt tengok. Teringat zaman aku sekolah dulu. Dapat gi sekolah sana, sekolah sini utk game netball. Seronok! 


DAY TWO, AHAD...
Seawal jam 830 pagi aku dah sampai. Pagi tadi sempat breakfast cekodok sebelum shoot ke sini. Bdk2 ragbi ramai yg dah sampai, ada yg tengah warm-up sebab ada game seawal 9pagi, ada yg tgh breakfast, ada yg tgh lepak2. 

Nampak tak betapa bahagianya aku? This is how i spend my weekend...to be with my loved ones. Aku dah biasa begini since 2009... since my doter at SBP. So, tanpa aku sedari, dah 5 tahun aku macam nie. But i'm okay with it. This what makes me happy. 

 Warming-up time, boys!

Gaya senior player... a captain, a winger for Team A!


The Jumbo Team! We'r proud of you! Warming up tengah panas buta, perghhh!!! They're tough. I mean, really really tough physically & mentally. 

Jumbo Team in action!

Bdk2 nie pun dah tak kisah kami ambil gmbr dorang. Dorang dah biasa dengan kehadiran kami, dah masak sangat dgn peel kami yg suka ambil gmbr dorang. At least they hv something to remember nanti. Dorang nie nampak jer kecil tapi... kalau tersiku sikit, kita boleh terpusing dibuatnya! Do not underestimate them, they are tougher than their appearance! 


Sekitar gelagat2 pemain maktab lain. Last but not least, CONGRATS to Jumbo Team sebab dapat 3rd place in this tournament. Both thumbs up, boys!!!! Till we meet again. InsyaAllah. 

Click link ini untuk cerita ragbi tahun lepas di MRSM Kuala Tganu. 






2 comments:

MLanz said...

Allah the most gracious..he's grown up already, so fast..he's just a little boy way back then but now a Captain of his own rugby team in MRSM..

Kudos to Danial..u make us proud.

Yanti Arshad said...

kuah selalunya tumpah kat nasi, kan? Kihkihkih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...