My Insta

Instagram

Friday, January 10

My Samsung Note 3

25 Dis 2013...

Akhirnya aku tewas! Termakan pengaruh three notti boys...hb, danial & afiq. Berbulan dorang persuade aku or should i say...api-apikan aku pasal latest hot gadjet in market. Mulanya aku buat tak layan sebab memikirkan yg ada nie still in tip-top condition. Tapi ntah macam mana, setelah dicongak2, dibelek-belek, dikira bajet yg ada, akhirnya aku decide nak tukar android baru. Just like that! 

Itu pun aku tak bgtaw plan aku kat dorang. Bila aku kata "Jom g loyat", afiq org pertama meloncat sebab dia tahu HTC akan bertukar milik. Cehhh!!!

So, misi diteruskan. Yesss!!!


LowYatt nie tak pernah lengang. Sentiasa sesak. Kat sini jenuh jugak lar kami round sampai tingkat 3, sebab tingkat 4 & 5 floor untuk pc, laptop & desktop. Almost putus asa sebab mencari the best bargain. Tapi ntah macam mana, masa otw turun kat 2nd floor kalau tak silap, ternampak satu kedai yg agak terperesok ke dalam yg jual gadjet utk DSLR.

Stop kat situ, aku siap boleh tanya "Ada Note 3 tak?". "Ada miss, sekejap ahhh...". Then datang seorang budak melayu pompuan....macam budak lepas SPM camtu. Tapi ada banyak knowledge pasal Note 3. Not bad minah ni.  Dia yang layan kami dari mula sampai habis. Bargain yang dia bagi pun ok, bolehlar, puas hati. Maybe sebab dia tengok aku bawa dua anak bujang yang hensem kot. Kihkih...


 Pemandangan LowYatt dari dalam..


Bargain punya bargain, finally I agreed with the offer. RM2k++ including two 8g card and two screen protectors. Ekceli ada pakej free ori cover, screen protector. Tapi aku tak suka cover dia. Tak cantik! . 

Alhamdulillah...akhirnya aku berjaya rembat Samsung Galaxy Note 3. This is my first selfie from my Samsung Galaxy Note 3. Gambar HD cun giler! Tak perlu nak edit-edit. Tak perlu 360 camera, photowonder and whatnot. Snap jer... sure puas hati punya. Sampel as below.


2nd shot gambar Danial depan PV. Tak ada edit2. 

Then masa otw nak balik rumah, lalu tepi KLCC. Stop kat traffic-lite dan snap KLCC dari sunroof Naza. I, myself amazed with the result. Superb!!!! 


So conclusion: I'm in love with my Note 3! Tak rugi beli, it can do so many many things! Maybe that's the reason they call it SmartMove! 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...