My Insta

Instagram

Tuesday, July 16

Marhaban Ya Ramadan

Marhaban Ya Ramadan... bermaksud Selamat Datang Ramadan. Hari ni dah masuk seminggu puasa. Waktu inilah hotel2, restoran2 busy dengan promotion bufet ramadan memasing. Ada yang mahal, ada yang sederhana mahal dan definitely tak ada yang murah. Ahaks! Bagi kami sekeluarga, berbuka puasa di luar ni dah jadi acara wajib tiap kali ramadan tiba, memadai hanya dengan sekali sepanjang ramadan. Bukan tujuan nak membazir atau nak show-off, tapi sekali-sekala bawa anak2 berbuka di luar, seronok juga. Normally kami akan pergi ke bufet2 yg suit dengan bajet kami...tak nak membazir. 

Kat sini aku nak share tempat2 berbuka yang kami pernah pergi. uols boleh klik di setiap nama lokasi untuk tahu cerita di sebaliknya atau untuk dapatkan info. 









*bufet di sini aku bagi 10/10 bintang,
sebab sangat puas hati, sedap, tempat pun selesa.
This was the best buffet ramadan ever for us.* 


2007: Hotel Intekma, Shah Alam. *tapi tak ada pic...huhu*

Itulah kisahnya...selama 29 hari ramadan, apa salahnya kalau sehari tu kita gunakan untuk beriftar di luar bersama keluarga, kan? Asalkan bajet tak lari. Tapi saya yakin dengan janji Allah iaitu "Sedekah takkan jadikan kita miskin." Jadi, sedekahlah dalam apa bentuk sekali pun. Bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit dan harta benda tetapi dalam bentuk makanan juga, apatah lagi kalau kita bersedekah untuk ahli keluarga kita kerana bersedekah mendatangkan berkat dan rezeki. InsyaAllah. Kepada semua, selamat menjalani ibadah puasa. 











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...