My Insta

Instagram

Thursday, April 4

cerita dobi

This is the latest addition at our neighbourhood. ekceli kedai dobi dah melambak kat sini tapi self-service is one of the kind. Pada aku, quiet convenient juga bcoz it is 24hrs. So anytime, kita boleh dump kain baju kat situ kalau agak2 nak pakai urgent.


Ini dryer section... just masukkan 50cents coin, total of RM4, then let it spins. Duration bergantung kepada berat. Then, it is up to you sama ada nak tunggu ke, gi ngeteh dulu ke or lepak layan wifi yg disediakan.


My first attempt here was on 3rd day of it's opening, masa tu baru jer balik dari DWTP. Takkan nak biarkan saja 'free wash' promotion nie, kan? So dump lar baju2 basah segala bagai. Improvise! Ahaks!



My youngest was so excited tengok washer ni berfungsi. Yelah, apa taknya, ini first time dia tengok live, selalunya dia tengok aku singgah kedai dobi, letak kain baju atas kaunter, ambil resit then ciau. Pastu esoknya, temankan aku ke kedai dobi tu untuk collect.  So he learned something new! While waiting, i did what i always do.... fesbuking!


Then, the very next day, on my way to 'fully-utilize' the free wash promotion again, tetiba aku ternampak signage ni. Tak jauh dari tempat dobi free yg aku nak pergi nie. Hmmm... macam cendawan tumbuh lar plak. Sempat jugak aku jumpa ownernya... malay owner. Tapi kat sini tak ada free promotion, operational starts on the 6th April with promotional price RM3.5 for wash then another RM3.50 for dryer.




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...