My Insta

Instagram

Monday, November 26

my latest toy...


Alhamdulillah, within a month, my mission accomplished again! Syukur sangat-sangat sbb aku tak target pun mission nie accomplish seawal ini. (Pls go to this entry to know more Big Girls' Toy. ) Sumenya berlaku dalam masa 12 jam. Here's the story.


On  that 23rd Nov, Friday morning, aku temankan  en. hubby ke perasmian Femina Channel di TPM. I purposely left my Nikon at home bcoz i trust my HTC Sensation XE to capture that meaningful yet historical event of the year. But to my surprise, the battery was running low. Alamakkkkk! Camne nie???? so terpaksalah off kan wifi, GPS semua tu sbb nak jimatkan bateri. My HTC & Samsung Galaxy en. hubby terpaksa take turn bertugas.

While waiting for the honoured guest (yg lewat 2 jam), we talked about buying the kids punya Xbox Kinect. Then suddenly en. hubby kata "You sibuk pasal Kinect, what about your camcorder? Kata nak beli." Ohh My Gucciiiiii! Ha'ah... baru aku teringat. Setelah mencongak-congak, bajet memang ada. So tunggu apa lagi?


Then petang tu juga, kami terus ke Paradigm Mall. Kat situ ada satu kedai... Boeing Photo. Kedai tu memang slalu buat promotion for latest gadget. Bayangkan, petang jumaat dari Shah Alam ke Kelana Jaya... jem gilerrr tu sbb org balik kerja! Tapi kami redah jugak. 

Sampai kat Paradigm, setelah membelek idaman hati, tetiba Kelvin cakap "red colour sudah habis maaaa...." Arghhh! Then dia col outlet satu lagi kat Empire. Yes, red is available! Then kami terus rushing ke Empire plak, jumpa Shawn.

Sesampainya kat situ, Shawn dah standby dgn camcorder aku tu. Aku pun mula lar tersengih-sengih kat en. hubby, tanda dalam hati ada taman. Haha...


Ok, let me tell you about this camcorder ya. Manalah tahu, ada yg nak beli ke kan? Firstly, this is the latest addition of panasonic digital camcorder. I totally fall in love dgn semua function dia. Antaranya ialah touch-screen menu, the flipping 270dgree LCD monitor,  a combination of recording & still photo, auto-lighting, auto-off/on, a continuos 2hrs recording, wide angle (wide here means wide giler) and last but not least is... it's petite design. Memang betul2 segenggam tangan, senang nak bawak. Camcorder ni muat2 dlm handbag aku, best!!

Oh! Lupa nak citer pasal harganya... the price is RM1500. Dapat free SD card 16gig, pouch & Buffalo tripod. Pada aku, berbaloi sebab Canon & Sony harganya lebih kurang dgn Panasonic tapi tak ada wide angel, no lighting at all (so tak leh nak capture video dlm gelap), no touchscreen menu, etc. I think i made a good choice.

So these are our collection of cameras cum camcorder. 

Far right is en. hubby punya, it is panasonic Lumix price, RM2k.
Middle is my Nikon D5100 price, RM2800.
Left is my Digital Camcorder HCV500M, RM1500.

Syukur alhamdulillah! 

Next mission...not my mission but en. hubby's mission.
For the whole family... pas nie dah boleh main bowling, golf, tenis, bola, beraerobik dlm rumah. 






1 comment:

Sofuriah Hashim said...

best2..lepas ni leh record video studio guna camcorder ni plak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...