My Insta

Instagram

Saturday, October 27

big girl's toy!

Alhamdullilah, mission accomplished! . Semalam selepas main bowling di 1U, saya pun meronda-ronda mencari gadget idaman saya. Dah sebulan saya target benda nie. Saya recce sana, saya gugel sini, saya check sana, saya compare sini. Itu memang perangai saya dari dulu. Kalau saya dah aimkan sesuatu, saya akan buat survey habis-habisan bcoz i really value every single cent  that i'm gonna spend. Mak, abah, adik-adik saya selalu kata saya cerewet. Biarlah apa pun dorang nak kata, yang penting, saya tak mintak duit dorang! Hehehe...

Before this, saya comparekan dgn other brands such as Beurer, Suunto, Mio, ePlus, Timex, tapi yg berkenan di hati ialah Polar FT7. Why? First sebab dia bukan UNISEX. Meaning, Polar ada male & female heart rate watch. *heart rate lelaki dan perempuan, berbeza*. Second, dia friendly user. Third affordable, fourth sbb datanya boleh link thru computer. 


 Finally FT7 Heart Rate Monitor menjadi milik saya.
Total damage of the day: RM429.00


Saya nak citer sikit pasal Polar FT7 nie... manalah taw kalau ada sesiapa yg berminat nak beli, kan? Polar FT7 heart rate monitor ni keep track your aerobic activity and help you to burn fat sekaligus to improve your fitness level. Energy pointer membolehkan kita tengok effect of our training by displaying heart rate while it relates to fat burning. Dan yang paling best ialah dia transfer training data to www.polarpersonaltrainer.com. It counts and displays calories burned during a training session. Heart Touch function plak enables button-free operation of certain heart rate and many other functions. Pendek citer, So lepas ni tak yah nak upgrade2 lagi sebab dah complete. 

Setakat ini, mission gadget saya dah accomplished. Tinggal satu jer lagi... below!


Name: Panasonic SDR-H85 Camcorder
Price: RM1,150.
Feature: Still picture and recording,  Full HD,
close up zoom x 78 enhanced optical, wide angle lens, 
IA (Intelligence Auto tracking),
digital zoom is maximum value of zoom (100x / 3500x ).


Antara gadget-gadget yg saya beli dgn hasil dari titik peluh saya sendiri ialah... (pls click each product to read story)
 NIKON , HTC dan latest is FT7. Coming soon would be camcorder (eventhough my Nikon ada function recording, i still want this camcorder.)

Panasonic, here i come!!!! 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...