My Insta

Instagram

Wednesday, August 15

ramainya anak saya!

Ini antara perbualan kami....

Awin: Wiken nanti gi memana tak?
Me: Tak, why?
Awin: Awin nak gathering posa dgn kawan2.
Ibu: Okey, lokasi?
Awin: Rumah kita!

Hari yang ditunggu pun tiba. Tak ada buat preparation apa sgt pun memandangkan tetamunya tak sampai 10 orang. Mostly anak2 yg memang aku dah lama kenal. So mereka pun tak kekok dgn aku. Mereka semuanya tengah cuti. Tapi ada sorang tu tak datang, nak kena babap dia tu!


Aku cuma sediakan lauk-pauk & nasik, selebihnya dorang yg decide nak buat potluck. Dorang diskas sendiri apa yang nak dibawak. Hmmmm....lantak kome lar. Apa yang penting... kerjasama! *wonderpet* 

 Hampir penuh jugak meja nie, itu pun ada lagi yg belum dihidangkan. Alhamdulillah, rezki daripada Allah.


 Piza, thank you to Ain. Sedap piza ni.


Mee goreng, Aishah yang bawak. Sodap.... *mak cik ni, kalau orang masak, memang sedap memanjang.*


Mufin pisang baked by Awin. To my surprise, punyalah laku mufin ni sampai aku pun tak sempat nak rasa. Hampehhhh!


Ini tiada kena-mengena dengan candle-lite dinner ya. Ntah naper, tetiba jer ada lalat, so kami buat traditional way. Menjadi!


 Our guests, ada sorang lagi terlambat datang. Sian Khairin... dah berbuka baru sampai. 

 After lite iftar, kami pause sekejap utk solat maghrib berjemaah. 


Lepas isyak, main bunga api time!

Tetiba saja aku ada ramai anak! Seronok bila budak2 nie dah besar panjang. Aku nak introduce anak2 aku nie. From left Syukri, pelajar Matrix KMPP. Ina (tshirt biru), then Aishah...both student UM. Pastu Fatin, study vet kat UPM. Then Awin (tudung biru). Next to her is Saodah, pun student UM. Last but not least, Khairin, student France yg pulang bercuti raya. Ekceli ada sorang lagi, Fakhrul. Tapi dia tak datang, dia pun balik bercuti jugak, student dari France. 

I wish raya nanti ramai lagi 'anak-anak' aku yg datang. InsyaAllah.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...