My Insta

Instagram

Thursday, June 28

my latest gadget... HTC

*ekceli ini belated entry.

Something to share wit you guys... this is totally unplanned, okayyy! We just came back from my BIL's wedding in Alor Star. So another 4 days dah nak berangkat for Makkah. Tetiba teringat nak singgah di The Store on the way back... kononnya nak reformat my old Nokia. Suddenly....


... mata ternampak this new smartphone yg kebetulan buat promotion 'HTC Men-In-Black-3'. Mulanya aku tertarik dengan kotaknya yg hitam merah, then terpesona pulak dengan namanya... HTC Smartphone Sensation XE. Tau tak HTC tu stands for what? High Tech Computer.  This is awesome!!! Itu yg buat hati aku tertambat.

With dual-core plus touch-screen yg sgt frenly-user, application yg superb with latest android application... ICS (ice-cream sandwich, bukan gingerbread, okayyyy!) picture & video quality yg perfect, ditambah pulak dapat free original beats-audio headphone worth RM400. beats audio ni memang best.. sound dia... perghhh! Aku dah lama dah usha headphone tu... tapi tak terbeli sebab mahal benor. Heheh... Kemudian dpt free 7 tiket wayang GSC yg valid until end of the year.

Kalau nak tahu, HTC nie beat all gadget yang ada. Once you hv HTC, u dont need BB, iPod, iPhone anymore. Tak perlu nak angkut Tab & iPad ke hulu ke hilir. Tempting, kan? Kalau tak grab, rugi!!! 



Okay... that was the main reason why aku grab HTC nie. The second reason ialah for my spiritual journey. Aku  memang dah plan tak nak angkut DSLR Nikon 5100 aku tu. (My soulmate awal2 lagi dah surrender tak nak angkut Panasonic Lumix dia, sebab tu dia beli Samsung Galaxy Advanced.) So, camne aku nak ambil gambar nanti? Dgr citer, kat Madinah kamera tak dibenarkan dibawa masuk. Jadi, pada pengamatan aku, this HTC is the best option. Tanpa banyak pikir, aku pun grab lar HTC nie. Frankly, aku fall in love dgn picture quality dia... dan alhamdulillah, HTC tak menghampakan. Nantikan hasilnya dalam entry perjalanan umrah nanti ya... 

Opps! Apa jadi dgn Nokia yg nak direformat tu? Duduk diam2 dlm kotak dia balik.... hehehe...

Total damage of the day: RM1,750...




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...