My Insta

Instagram

Thursday, April 12

blood is thicker than water

11 April, sinonim dgn Hari Pertabalan Agong, aku ajak adik2, ipar-duai datang ke rumah kami utk makan tengah hari. Tema, santai-santai keluarga. Hanim make a statement... "Tak apa ker buat gathering time Agong ditabalkan?" What the heck! So kami ni punyalah havoc like nobody business. Ini first visit dorang ke rumah baru kami, dikira official visit lar jugak since dorang tak pernah mai lagi. Hehehe...

First to arrive... adik my soulmate, Ismi & family. Last jumpa dorang masa cuti sekolah hari tu kat rumah my PIL di Alor Setar. Dorang ni stay kat Puncak Alam, tapi cuma jumpa bila balik Alor Setar jer. Sibuk lar katakan. Saiful tak dapat attend bcoz he's in Penang. 

 Then, my youngest sister, Iqah & family. Adik aku sorang ni pun dah lama tak jumpa sebab asyik fly ke Oman. But she told me that she's coming back for good this time. Bye-bye, Oman. Alhamdulillah!  

My brother yang stay kat Putrajaya, Iwan dan family. Last bertembung dengan Wahida ialah kat HKL. Dia otw nak pergi kerja, aku otw nak balik rumah. Sebelah Wahida, adik lelaki aku, Jiji. 

Ini si kembar kepada Jiji, adik lelaki aku yang duduk di Klang. Jiji ni paling payah nak jumpa, kerja memanjang. Apa2 pun, "You rock, bro!".


 Iqah cuba mententeramkan Johan yg naik angin sekejap. Hahaha....

 Rayyan.... kat baju tulis Little Rock but you are no longer little, maaaa...


Our latest addition to the family. Raid. Sebutannya bukan raid = serbuan, tapi Ra-Id. Betul ke aku eja nie? "Sowi yer Raid, maklong tak reti lar"  Huhuhu...


 Seronok bila semua dapat berkumpul cam nie! "Wahida, you are on my GRASS! Oh tidakkkkkk!!!!" Hehehe...


 Qme & Adam enjoy main futsal.


"Okey, ashu nak balik dah. Salam-salam".


 Makan time! 



Except for Iqah dan her family yg balik awal, here's my brothers & sisters. Macam2 aksi! Okey, last but not least, memang seronok bila gather2 macam nie. Bukan senang nak kumpulkan semua orang serentak sebab masing2 busy. Yang jauh didekatkan, yang dekat, dimesra-mesrakan. Cewahhh! Seperti tajuk entry ni... "blood is thicker than water" = air dicencang takkan putus.


1 comment:

Runiza said...

sayang betul dia ngan rumput pearl tu.. hehe! :)
But you should!! Mahal tu nak tanam.. .kih kih! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...