My Insta

Instagram

Friday, January 6

lahabau betul!

sejak cina lahabau nie take over, ada saja yang tak kena. aku try jugak ikut rentak angin dia tapi dia belum tahu lagi puting beliung aku macam mana. Asyik nak bagi bad feedback jer, never give a good one walaupun dah buat habis baik.

tapi aku tahu, sejak cina lahabau nie take over, ramai geng freelancer yg cabut lari. Ada yg tak tahan... PR dia sangat teruk. Kalau nak suruh buat urgent job, sms nya macam 'dalamhatiadataman'. tapi bila angin dia sampai, layan kita macam kita nie hard-up sangat. Pernah sekali, aku perang sms dgn dia, baru dia tahu aku nie siapa! Baru setahun jagung dalam broadcasting, nak tunjuk pandai. Aku nie dah 18 tahun buat translation. Bukan nak berlagak tapi kekadang orang baru nie, ikut kepala dia jer.

Aku bukan translator tepi jalan. I learn how to be a professional translator, I'm a walking dictionary, okey! I went through hardship of translation world to be what i am now. Do not underestimate me or you will be in deep trouble. I repeat, you'll be in deep trouble!

Dont mess up with my life bcoz i dont mess up yours! I'm trying to do a decent job here, so please, please, please, dont make my blood go upstairs!!!! Becoz you wont like me when i'm angry!!!!














2 comments:

Rihen said...

kak yanti,

marah betul nie ek..

Yanti Arshad said...

rihen,

akak memang tak bagi muka kalau dgn bangsa asing ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...