My Insta

Instagram

Friday, November 25

demam bola lagi

Teruja dengan kemenangan pasukan Harimau kita, me & my soulmate decided nak bawak the kids watch the Olympic qualifying round first hand. Decision nak pergi tu was a very-very last minute decision. The kids are excited too.. 

We reached here as early as 6:30pm. Saja datang awal... tak nak berebut2, itu dah memang fitrah aku. Time ni orang masih belum ramai dan dapatlah pilih2 good seating. Walaupun beli tiket grandstand, but still nak dapat view yg best, kalau tak rugilar beli tiket mahal2. 


Tetiba 'anak-anak harimau' nie keluar. Gamat stadium sekejap. Rupa2nya dorang ni nak check keadaan padang. Penonton yg ada ketika tu (termasuklah kami) memberikan tepukan gemuruh. I think these players faham yang kami bersorak sebagai tanda tahniah di atas kejayaan mereka ari tu. 


Stadium nak hampir penuh. Bestnya duduk kat grandstand ni ialah ini laluan selebriti. Contohnya, Hattan dan anaknya dan ada beberapa selebriti drama (nama aku tak tahu) yg turut datang memberikan sokongan buat Harimau kita. Aku tertunggu-tunggu jugak... manalah tahu tetiba plak Aaron Aziz lalu. Heheheh....


 Di sini banyak banner yang menarik perhatian kami. Antaranya ini.


 Stadium dah 80% penuh. Kick off lagi sejam, player kita turun untuk warm-up. Dan sekali lagi stadium ni jadi gamat. Yang paling dapat tumpuan ialah Apek... as usual....


Syahrul Azwari muncul wira apabila menjaringkan gol tunggal Msia pada separuh masa pertama perlawanan menentang Indon peringkat suku akhir. Lama dia berdiri belakang kami, tak ramai penonton yg sedar sbb dia sangat low-profile. Bila kami bergambar dgn dia, barulah penonton lain berebut2 nak bergambar. Hehehe...


 Menteri sukan kita pun datang juga... 


Goalkeeper cum captain of the day... Khairul Fahmi Che Mat, mendahului barisan Harimau kita.


Diikuti dengan Nazmi, Thamil, Gurusamy dan Mahali (frankly, dulu aku tak berapa suka sangat Mahali ni sebab dia kalau main careless, tapi now dah banyak improve). Go, Mahali!


 "Pukul berapa, Datuk Harimau?" Haha.


Semasa Negaraku berkumandang... semua turut menyanyi sama. Even supporters Syria pun turut sama berdiri menghormati national anthem kita. Bukan macam Indon! Huh!


Wan Zaharul Nizam Jersi 19, duduk row depan kami... kan aku dah kata, kalau kat grandstand nie, kena pandai pilih seat. Hehehe...


Wan Zaharul Nizam, jersi 19. Patutlah orang panggil dia KECHIK, orangnya memang kecik pun. Tapi ligat di padang. Sebelum ni aku tak pernah pun aware kewujudan dia sebab dia main untuk Red Warriors yang sememangnya bukan team favourite aku. Semasa SEA games, barulah perasan. 


Si Kecik ini dikatakan menjadi duri dalam daging bagi pasukan Thailand tempohari di mana dia telah mengacau-bilaukan pertahanan kiri pasukan Thailand. Namun akhirnya dia berjaya meloloskan bola ke gawang gol Kemboja.


Walaupun Msia kalah di tangan Syria sebanyak 2-0, namun kekalahan itu tak diambil pusing sangat setelah memikirkan bagaimana Harimau Muda kita bermati-matian menundukkan Indon 2 hari sebelum perlawanan ini. Faktor keletihan juga perlu diambil kira selain tekanan dan harapan warga Msia yg mereka galas. To me, it's not fair to blame them.. players yang keletihan menentang players yang fresh, segar bugar.. adil ke? Dan janganlah bersikap  "Bila menang, puji melambung. Bila kalah, kutuk bagai nak rak". Pls dont.

Satu jer komen aku. OKS patut gantikan Wan Zack jersi 16 yg asyik terjatuh & injured sepanjang perlawanan. Semasa di stadium, rata2 penonton tak puas hati, ada yg jerit "Lembiklah kau ni, Zack!", "Tukarlar woi" dan mcm2 lagi. Maybe OKS ada reason yg tersendiri...




Tuesday, November 22

Harimau Muda the best!

Today in history! By now you shud hv heard abt the victory of our YoungTigers after defeated Garuda 5-4. I'm posting this juz to share my xprnce. but i tell you, inilah perlawanan paling sengit yg pernah aku tengok. ManU vs ManCt pun tak sengit cam ni. Here's the story....

Time ni still lengang, baru 7:45pm. Kami datang awal sebab nak dapatkan good seating. We were the only family yang pakai jersi team Msia. Semangat mesti ada!


Seronok, gembira tak terkira when our Young Tigers drew level with a sliding header by Mohd Asraruddin Putra Omar. Gud job! 

Our second goal was denied by the linesman....offside katanya. Ceh! Seperti bergegar RF bila kami semua tak puas hati dgn keputusan linesman. Hish! Players of both teams played a harsh game tonite but Garuda is the worst! The ref wasn't being fair... dah agak dah!


Cuak, takut, saspens semua ada after the 90 minutes and extra-time play ended, forcing the game to be decided by the penalty shoot-out. We keep on praying...


In the penalty shoot-out, Gunawan & Ferdinan failed to convert their attempts. Khairul Fahmi is such a great goalkeeper! As for our Young Tigers, Fakri failed to make good. Baddroll then stepped up dan did not fail his teammates. 


I wish our team could see the spirit we have for them here in Msia. We shud have videotape it! Nampak tak wanita bertudung tu? She's the only lady who came with her family, then berani duduk di tengah2 peminat Harimau Muda yg rata2nya terdiri daripada lelaki, siap pakai jersi Msia lagi taw! 


This is what happened when skipper Baddrol Bakhtiar converted the winning penalty for Malaysia. Syukur alhamdulillah! Our YoungTigers defeated Indonesia 5-4 on penalties after both teams drew 1-1. 


Harimau Muda, you hv made us proud! Awesome game, awesome players, awesome team, awesome supporters!  Apek is awesome like always, Baddrol you're superb and Muslim, Mahali and the list go on. Hahahaha! 



As a summary, CONGRATS Harimau Muda for winning and retaining the gold medal. Celebrate and cherish the moment but do keep on improving. To supporters out there, thank you  for your pray. HE listened to our prayers, alhamdulillah.

To all my girlfriends out there, it's neither awkward nor weird to be a supporter of our soccer team. Many would say the game is a man's game but soccer also has an appeal to girls and ladies who love sports, specifically soccer. Many ladies are become avid fans of the game and showing support to soccer. Female soccer fans can now cheer and drink right alongside with most stout male soccer  fanatics. Girls will be recognized as a fanatic if they happen to be wearing a jersey of tee-shirt with their team logo on it and i'm one of them!

Next game on Wed, 23rd Nov @Bkt Jalil Stdm, Harimau Malaya vs Syria for 2012 Olympic qualifying. All the best!





Monday, November 14

date cun

11.11.11.

Uniknya nombor nie.. Ramai yg pilih date ini untuk mengabdikan moment2 terindah dalam hidup. Tak terkecuali my soulmate. Pameran seni visual keduanya dipamerkan di Galeri Shah Alam selama 2 tahun berturut2. Last year it was 10.10.10. Memang sengaja date itu dipilih supaya sinonim dgn kesenian date itu sendiri, sama dgn theme last year... GAZA.




 the person...

The credits... 

Dirasmikan oleh Duta Besar Palestine ke Malaysia, Mr. Abdel Aziz Abu Ghoush.



exhibition last year... 10.10.10.


"We are very very proud of you.. Tunggu next year plak... 12.12.12. 



Saturday, November 5

1.11.11


on the above-mentioned date, aku telah melaburkan mengorbankan duit (sempena raya korban. hehehe) dgn membeli dua gadget baru for my lil precious. Satu PSP Go, the other one is PSP3000. Mulanya pikir 2x gak, tapi bila pikirkan 1000x balik, dah lama dorang tak ada gadget baru, so aku pun pejam sebelah mata jer lar time membayar tu. Afterall, cari duit banyak2 untuk sape?  untuk anak2 jugak, kan? so i dont mind spend some for them. InsyaAllah, kalau ada rezeki lain, nak beli 'kuda sport' yg dah lama diidam2kan for myself... mudah-mudahan...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...