My Insta

Instagram

Wednesday, October 5

langkah di bumi anbiya'

* Firstly, many many thanks to MM for the pictures.

Di saat2 hubungan terputus dgn dia, gambar ini menjadi pengubat rindu. MizzNina cakap, "Dia okey, kau tu jer yang tak okey! Of course she's excited, I'm for her!" Yeah, its true.... aku yg tak okey!

This is something I never do to any of my kids. Aku kemas almari dia, aku keluarkan baju2 yg dia tinggalkan dan aku cium sehelai demi sehelai. Mata pun  mula berkaca-kaca, setitis dua air mata tumpah, kemudian mengalir di pipi tanpa dapat ditahan2 lagi sehingga aku terlena atas katil dia. This has been going on for 3days! Waktu2 kritikal bagi aku ialah bila semua anak2 dah pergi sekolah petang dan aku sorang2 kat rumah. Aku betul2 rasa sunyi tanpa dia...tapi aku redha. Byk yg aku terpaksa korbankan demi dia terutama perasaan....


Kumpulan kedua pelajar medic yg tiba di Cairo Int Airport.


Airport ni mengingatkan aku kepada airport lama kita di Subang zaman dolu-dolu... sesak!

Meeting new frens, explore new world, enjoy!

Bas yg membawa mereka ke Tanta.


"Terbongkok2, cari apa tu? Contact lens cicir ke?" Haha!


Dia and her new medic frens.


Dia dan ..... tak tahu apa namanya but she'll definitely inform me later. :-)


Senior2 MM yang menunggu adik2 mereka di pintu gerbang rumah student Tanta. Ahlan Wasahlan!


"Betul ke aku kat Mesir ni? Macam tak caya jer."


"Eh, macam kenal jer beg merah tu!"


Mujur KLIA kita tak macam ni. Kena tunggu ketibaan penumpang di luar bangunan, pergh! Kalau musim winter, ok lagi. Kalau summer?! Lu pikirlah sendiri.


Kesian student2 ni kena tunggu kat luar, tak ada bumbung pulak tu! Tak apa, ini baru dugaan pertama menjejakkan kaki ke bumi anbiya'. 


As long as she's happy, I'm happy!


The journey to Tanta , begin....


Inilah sim kad mesir. 


Sesi menjamu selera! 


Muka2 keletihan tapi puas!

Sedang aku upload gambar2 ni, aku terima sms dia....


"Ibu, nak msge ke msia, mahal. 1 msg RM2. A dah beli simkad mesir, lg sehari dua, A msg ibu. Sume ok, jgn risau, best! senior ada, dorang tolong sume benda, rumah pun ok, selesa. internt myb lmbt sikit, once dh ada, awin tros skype ibu. duit dollar blum tukar lg, mybe esok kot. nant A msg ibu guna no mesir ya, murah sikit dr celcom ni. kalau guna no mesir antar ke mesia cuma 40 sen jer. Nanti ada intrnt, A upload gambr, ada byk gambar, x sabar nak bg ibu tgk."

to be continued....



2 comments:

JALAN REBUNG said...

salam kak yanti,

tahniah ...semoga anak akak akan kembali jadi doktor yang terbaik ...dah lama tak singgah ke blog akak ni ...

rizal (jalan rebung)

Yanti Arshad said...

w'salam.

yalah, lama x dgr citer awak. ingatkan dah lupa kat akak. btw, apa blog add awak yer? nak add kat list.

btw, tima kasih di atas wish tadi. really appeciate it. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...