My Insta

Instagram

Monday, October 10

finale

This wud be our finale event here. Next year, we'll be joining raya event at a new community area. Tak sabar rasanya... dengar citer, event kat tempat baru tu pun tak kurang hebatnya macam di Cemara West. 

 The banner...


Seperti biasa, kaum ibu rajin menolong itu ini sebelum majlis bermula. Tapi yg sedihnya, asyik muka2 yg sama jer, kebanyakannya tak nak join. Apa daaaa....


 Kerusi-kerusi VIP... VIP ke? Haha!


Acara kemuncak.... MAKAN! Konsep potluck namun makanan utama seperti lemang, ketupat, rendang ayam, rendang daging, kuah kacang disediakan oleh AJK Rewang Cemara West. Setiap family dikenakan bayaran RM20. Bolehlar.... (cuma kali ni tak ada kambing golek dan barbeku).


 Makan, jangan tak makan!


 Kenyang perut, suka hati!


 Kaum bapa bizi memotong lemang utk tetamu, kaum ibu pula sibuk melayan anak2 bermain musical chair. 


 Kaum ibu pun main musical chair juga taw! Kami semua sporting...


Pemenang ketiga musical chair kaum ibu ialah.... saya!


Saya akan merindui jiran2 saya nie. Kami jarang berjumpa tapi bila ada event macam ni, kami tak lepaskan peluang. Next year, sy akan dapat jiran2 baru. Tapi jiran lama tetap di hati especially jiran2 sy yg baik2 hati tu. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...