My Insta

Instagram

Wednesday, September 21

Journey from Kedah

This year turn beraya di utara... Taman Rakyat, Jalan Sultanah, Alor Star! As usual, aku tak banyak komen asalkan di sana nanti aku tak terperuk di dapur. So here's are my in-laws...

With my in-laws. 

 My soulmate is the eldest, Ismi (orange tshirt) and Syaiful.


 10 yrs ago dorang posing di tempat yang sama, aku try cari gambar lama tu tapi tak jumpa. (misi mencari masih diteruskan sebab gambar tu sangat sentimental). "Dah besaq cucu2 nenek nie."


Hopefully, another 10yrs, boleh ambik gambar cam gini lagi. InsyaAllah...



Macam kumpulan rock nak buat cover album jer! Haha!


 Three musketeers bergambar tengah bendang!


Kalau uol ke utara tanahair dan lalu di area Bukit Merah, uol akan nampak banyak penternakan ikan arowana. Dengar citer, macam2 species ada kat sini. They said, this is the best place to invest, make money ribu-riban!


 Semua landmark nie boleh nampak dari tepi highway. 


 Tempatnya sangat luas...


 I wish I cud invest something here... kalau ikan kembung boleh tak? Hehehe...


We planned earlier nak singgah beraya di rumah Ayuni. Who is Ayuni? Will explained later, okey? 

Setelah perut kenyang, kami pun meminta izin untuk bergambar. 


This will be the final picture of Ayuni and Awin together, two best friends from Sepintar.  They shared everything together in Sepintar.Their sweet memories, hardship, dorm, bed, books, meals. They complete each other (apart from being a Sepintar student), Awin is a strong-willed person, outspoken, stubborn but obedient kind of daughter, but Ayuni is totally the opposite of her. Sometimes I wondered... "Macam mana depa nie boleh jadi best fren?". 

Awin is so lucky bcoz her best fren is a Sepintar top student for 2 yrs in a row, Ayuni scored 11A+ in her SPM last year, which make her best student of the year! Kami dan family Ayuni pun rapat kerana keakraban anak2. Keluarga Ayuni sangat2 humble. Diri ini terasa sangat kecil bila bersama dgn family Ayuni. Bukan sebab keluarganya kaya-raya tapi disebabkan keramahan, keikhlasan serta layanan mereka terhadap kami. Each time kali gi visit depa, pasti ada buah tangan yang dibekalkan kepada kami.

Ayuni is no longer here, not in Perlis, not even in Msia. She's in Jordan now, studying medic, also for 6 yrs, sama macam Awin. Bila tengok dalam peta, dua sahabat ini hanya dipisahkan oleh Laut Merah sebab sorang di Egypt, sorang di Jordan. InsyaAllah, kalau ada rezeki, mereka akan bertemu akhirnya. Mudah-mudahan.... To Ayuni, all the best, we all gonna miss you!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...