My Insta

Instagram

Wednesday, August 10

Masjid Besi

Gambar ehsan Ummi.

 7 Ramadhan, ada program JOM (Journey Of Medichood) untuk MM medic student. Awin is one of the participant. Lokasinya di Masjid Besi, Putrajaya.


Kami antara yang terawal sampai, pukul 7:45 pagi. Pendaftaran mula 8pg tapi tak ada siapa pun di Lobi Utama. Mulalah cuak "Betul ke ini lobi utama? Atau salah tempat? Betul ke hari ni?" Aduh... Tepat 8:10 barulah terpacul muka2 AJK yg merupakan pelajar2 senior yg balik bercuti. Mereka ialah medic student dari Mesir. Ada yg dari Uni Mansoura, Alex, Cairo, Tanta (not so sure, ada kot).


Program ni bagus untuk bakal2 junior. Mereka dapat saling mengenali sebelum berangat ke Mesir September nanti ditambah dgn ice-breaking slot serta serba-sedikit info tentang bumi anbiya' supaya tak berlaku culture shock bila berada di sana nanti. 

Lepas settle pendaftaran dan antar Awin masuk dewan, aku pun bergerak balik. (tak balik terus, ada agenda lain lepas tu... hehehe) "Okay, Awin. Will be seeing you another few days, gud luck!"


 Last day of JOM. Kami manage bersolat di dalam Masjid Besi, alhamdulillah, tercapai juga hajat melaksanakan solat asar dan maghri di sana. Cuma tak sempat isya' dan berterawih sebab ada urusan lain selepas tu. Aku nak sangat berposing bawah kubah ni sebab xcited tengok Amy Search melaungkan azan di sini dalam Astro Oasis.


This is Mukhriz's second visit. First one dgn rombongan sekolah agama last month. Dialah yg bagitau aku itu ini, umpama dialah tour guide of the day. hehehe...



 Facing Istana Kehakiman from Masjid Besi.

Facing Masjid Besi from Istana Kehakiman.


Masjid Besi ibarat tergantung di atas tali buaian. 


xtvt Masjid Besi sepanjang Ramadhan.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...