My Insta

Instagram

Wednesday, July 20

the joys of togetherness

Togetherness is a very important ingredient to family life. I'm just like everyone, I like to feel togetherness with  my own family, a family of seven. So, this here's my story....


Makan ialah xtvt wajib bagi kami sekeluarga. Even di rumah, makan berjemaah itu perkara yang sangat wajib bagi kami. Sometimes, sebelum gi outing, perut dah kasi kenyang siap2 but still, within few hours mesti lapar balik. Sometimes, kami stop 2, 3 kali hanya untuk makan. Tapi aku sangat bersyukur sebab dikurniakan anak2 yang kaki makan. Sebabnya pernah juga aku dengar kawan2 yang mengeluh kata anak dorang tak nak makan sangat. 



This consider as self-potrait or family-potrait? 2-in-1 lah tu...


Jadi, sementara menunggu makanan sampai, macam2 yg kami borakkan. Time tulah masing2 nak cerita itu ini, nak mengadu itu ini dan time-time itu jugalah pelbagai 'proposal' dibentangkan oleh anak2 contohnya tambahkan duit belanja, minta belikan kasut bola, minta hantar buatkan facial, minta itu, minta ini. 


Tuan CEO hanya memandang sambil pasang telinga, sedangkan....


Puan Secretary tak cukup kertas nak tulis proposal sampai terpaksa tulis atas meja. Kusyuk betul dia menyalin proposal staf yg duduk depan, itu belum lagi staf yg duduk tepi. Aduh, susah jugak jadi secretary tak berbayor nie.



Nampak tak benjol di dahi tu? Itu akibat berebut2 nak bentangkan proposal masing2. Bila dah sogokkan dengan small pan pizza, barular menyeringai....


You can see here that Puan Secretary is not happy when papparazi catch her in the act!


Sharing is caring... nak tahu kami share apa sampai caring begitu sekali?


Moist fudge ice-cream cake!


Then malam, kami stop untuk makan lagi!


6 comments:

Teratak Hami said...

Yanty,
Serius bebenar awak tulis proposal atas meja... hehehe. Tu belum lagi anak dara sebelah yang muka macam tengah pikir proposal yang akan dibentangkan. Tak cukup meja nanti!!!

Anak saya Imran pun susah nak makan. Makan nasi skit jer. Ibu dia jugak yang makan sampai habis. Semlm kasi mkn ubat cacing. Hopefully jadik montel skit

Yanti Arshad said...

fizah,

anak dara sebelah tu tengah pikir nak beli camera apa untuk dibawa ke mesir... huhuhu...

Runiza said...

memang best dapat berjemaah doing anything! :)

Yanti Arshad said...

niza,

betul3x!

hamidah said...

Heheheh kelakar lah yang akak tak tahan tu proposal nak gi facial....aduh aduh budak2 zaman sekarang heheheheh anyway its happy family keep it up...you will miss the scenario nanti....just like me....asyik tinggal berdua aje....

Yanti Arshad said...

kak midah,

itulah budak2 zaman skrg. banyak songeh! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...