My Insta

Instagram

Tuesday, May 3

all set for Mesir!

Alhamdulillah... all set! Semua dokumen berkaitan dah submit. Kalau ada rezeki, insyaAllah Awin akan melanjutkan pengajiannya ke Mesir dalam bidang medic for 6yrs... paling cepat bulan September, paling lambat Februari next year berangkatnya. Tapi dalam pada itu, kami masih menunggu beberapa tawaran lain antaranya science foundation @matriculation college for 1yr, from UIA for 5yrs and from Medic Mesir 3+3  Programme. Maknanya 3yrs medic di Msia then sambung another 3yrs di Mesir. 


Ini hanya sebahagian daripada berpuluh2 helai dokumen yang perlu disubmit selain 20 keping gambar pasport, 10 helai sijil cabutan kelahiran, 10 salinan mykad pemohon, parents, bla bla bla....


 Antaranya borang permohonan pendaftaran pelajar perubatan...


Moga-moga segalanya dipermudahkan oleh-Nya. Sebagai parents, kali ini, keputusan bukan di tangan kami.  Kami sekadar memberikan pandangan, nasihat dan guideline, bentangkan apa kebaikan serta keburukan setiap pilihan. Kami yakin Awin boleh membuat keputusan yang bijak bagi menentukan masa depannya sendiri. Walau apapun keputusannya, kami terima dan sokong dengan sepenuh hati...




15 comments:

Teratak Hami said...

Yanty,

Banyaknya documents nak kena submit. Zaman dah banyak berubah.
Harap semua urusan dipermudahkan.

Yanti Arshad said...

Fizah,

memang banyak, itu belum borang untuk penaja lar, borang pilihan universiti di mesir lar, borang kesihatan lar... ohhh, sgt memeningkan.

Rihen said...

banyak giler borangnya...

anyway, harap2 awin dapat further study dalam bidang yang diidamkan... :)

Kherun said...

bestnya dan sedihnya... hehehe...

kita ni, dari lahir hingga nak masuk kubur pun kena guna borang... jgn tak perasan ittew.... W/pun teknologi semakin canggih, cara konvensional ttp diperlukan

the principal said...

yanti,

kalau 6 tahun kat sana, kena betul2kuat semangat. Lama tu...

good luck to Awin in her future undertakings

Runiza said...

syukur alhamdulillah...
To Awin, Congrats and all the best! :)

Yanti Arshad said...

rihen,

insyaAllah...

Yanti Arshad said...

kherun,

sume ada... best, sedih, cuak, takut. Aku pulak yang terlebih sudah! hehehe...

dari lahir lagi kita ni dah dikaitkan dgn borang. borang pendaftaran kelahiran. bila dah hujung nyawa nanti, borang kematian pulak! :-D

Yanti Arshad said...

principal,

tulah... i bagi dia masa utk fikir habis2. memang kena double triple extra semangat dia tu. if you ask me, i prefer 3+3 programme.

Intanterpilih said...

Salam Kak Yanti,
tahniah....bestnya anak akak dapat belajar di Mesir bumi ambiya!!!!alhamdulilah....

Yanti Arshad said...

intanterpilih,

tima kasih, insyaAllah kalau diizinkanNya.

working mom... said...

All the best to awin ...semoga dipermudahkan semua urusan oleh-Nya..aminn

KC said...

all the best to awin!

KC said...

all the best to awin!

Yanti Arshad said...

ibu bekerja & KC,

tima kasih, mudah-mudahan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...