My Insta

Instagram

Friday, March 18

Hotballon Hampeh!


Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan sampai ke malam! Something exiciting turn out to be annoying! Here's my story...

This fiesta from 17th - 20th March. RM10 adult and RM5 children. This is their 3rd year. They are flying 29 hotballons this year.

 This year theme's is in line with our PM's campaign, 1Malaysia. 


 Dapat posing tepi bakul pun jadilah....


 Mummy and daddy out there, stand by for this!

At 3:30 pm. We were behind that 'white cap man', line-up to get aboard the first hotballon which was schedule at 6pm. Anak2 bersungut "Takkan nak line-up sekarang? Still early". I replied "It's either you lineup now or tak naik hot ballon langsung. You pick."


This is our tokens... for 7 of us. Hanya 300 tokens diedarkan for each ride. Sebabkan tak nak lose our turn, kami bergilir2 pergi tengok xtvt lain yang diadakan di kawasan sekitar.


This is one hour later, at 4:30pm. Dah cukup 300 riders! Kami menunggu dengan sabar. Mujur cuaca redup, berangin. Tapi risau jugak sebab itu simptom2 hari nak hujan.


 Teringat kat Zeppelin.


 At first, this para motor is on the road, then....


 Up on the air...

 Kusyuknya tiga beranak ni tengok flying para-motor!


At 5:45pm, this is what actually happen. Berlaku  sedikit  banyak kekecohan! They cancel the session at the very last minute due to weather condition. Time tu mendung. Ramai yg marah sebab why wait until last minute baru nak bagitau?! Dah tahu lately cuaca petang tak mengizinkan, kenapa tak buat time pukul 4? Time tu cuaca cerah, tak panas pun. Furthermore, ada yg dah start beratur sejak pukul 3. Ramai yang tak puas hati. Memanglah ticket purchased will be refunded, tapi bayangkan masa yang dibazirkan hanya untuk beratur! 


To ease off our anger,  we ordered air kelapa muda, oblong, char kuetiau dan mee goreng. My kids insist we go to Alamanda to play bowling or watch a movie, tapi masing2  mood dah 'kureng' dan kami terus balik. Malas nak join xtvt lain such as water zorbing, segway, paintball, horseback ride. Reach home 9pm. Inilah yang dikatakan, datang dengan harapan, pulang dengan kehampaan!

1 comment:

zarin said...

pukul 6 aje ke ride dia? hmmm laagilah rasa malas nk pegi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...