My Insta

Instagram

Tuesday, August 3

me, friends and notes.

Sunday morning, 1st august, I had my breakfast @Restoran Maju Ahmad. Kepada yg tahu aku tak ngam dgn kedai mamak, dont ask why on this particular day, aku minum kat sini. Jawapannya "for the sake of my friends". This is the kind of opportunity yg sayang nak dilepaskan plus we ols hardly jumpa. Nak buat camne, kami nie sumenya 'career woman' (especially yg duduk depan tudung coklat, sebelah tudung coklat & the tudung coklat herself!)



Upper L-R: Me, Hani & Ila
Lower L-R: Bell, Sofu & Emy
(photo by: Emy)

That morning I was torn between friends and something that came up at the very last minute. Then my soulmate convinced me to join my friends (after all sampai pukul 12 jer dan tak jauh mana pun.) Aku yg paling lewat sampai (sori guys). 


L-R: Bell, Emy, Mira, Ila, Hani & Me
(photo by: Mira)

Bila matahari dah naik sikit, ingatkan masing2 nak balik, tapi rupanya beralih ke dalam pulak. Belum puas bergosip gamaknya! Tapi apa-apa pun, I had fun! But later that day, i received a few notes from my dearest Qme. 


The 'kurus' part touched me deeply. Qme is my observer. That day, bila aku masak kurma daging, he said to me, "Ingat, ibu tak boleh makan daging....." (dengan muka selebet nya tu!). Tapi bagus juga ada reminder nie. Eventhough he's only 7, tapi aku 'termakan' jugak warning dia tu. :-)


Then, I received this. Qme likes to keep his own so-called journal. Kalau tak silap, ini journal ke-3. Dalam journal ni ada macam2... writing, drawing. Kalau dia nak bagitau something to me and dont want others to know, he will write it in here. But eventually others will know jugak sebab so-called journal ni bersepah merata tempat. 

8 comments:

working mom... said...

heheheh...cute lar camtu...saya pon nak traine khadeja tulih journal..bley simpan sampai dia besar nnt...tp khadeja suke koyak buku la... :(

Yanti Arshad said...

zaila,

asingkan antara buku yg blh dikoyak dan buku yg dilarang koyak.

Qme pun sama... suka koyak buku utk buat plane.

KC said...

hehe kiut jer si qme tulis camtuh...

diet still one babeh!

Yanti Arshad said...

kc,

disebabkan nak jaga tulisan, slalu tk sempt slin hwork frm blackboard.

ohhhh... diet mesti on. klau tak, sia-sia jer lutut aku injured ari tu. hehehee....

en_me said...

wah sudah fandai buat jurnal tewww.. naper x soh buat blog, leh simpan sampi biler2.. uhuhu

hamidah said...

so sweet

Yanti Arshad said...

en_me,

kalau soh dia buat blog, nanti berebut-rebut pulak nak guna laptop dgn ibu dia...ish, ish, tak boleh, tak boleh.

Yanti Arshad said...

kak midah,

itulah budak-budak zaman sekarang, kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...