My Insta

Instagram

Thursday, July 29

Bila Awin pula cuti...

Now giliran Awin pulak bercuti. Plan of the day, nak cari buku rujukan anak2. Selepas meredah 6 buah kedai buku di sekitar Shah Alam, buku yang dicari tak juga jumpa2. Dah give up! Untuk release tension, kami ke sini. I-City, here we come!

We reached here right after Maghrib. Ingatkan, "Awal lagi, sure orang belum ramai". Kusangka tak ramai, rupanya sudah berduyun-duyun tiba! Tapi nasib baik senang cari parking. One part settled.


Naik kat atas nie, the environment totally changed. Kat bawah, sunyi sepi. Sebaik saja sampai kat atas ni, havoc! But fun!

Like mother,  like doter.


Seronoknya bermandikan cahaya.


Surrounding kat sini memang happening. Tak ada seorang pun yang tanpa kamera regardless kecil atau besar,  real camera or camera handphone. Yang penting, boleh ambil gambar.


Colourful! 


Nampak tak muka Qme tu? Ada ke dia takut dengan butterfly tu. Sebab tu menepi semacam jer... 


Paint in glowing colours.


Alamak! Ingatkan boleh menyorok belakang artifical tree tu. Rupa2nya aku masih belum mampu lagi mencapai target. Hahaha....


Run, run for your life!


Tanglung Street. Merah menyala....


Ada lil' uptown. Terlalu banyak jual tudung, baju2 dan permainan. They shud perbanyakkan gerai makan, stall jual air, stall burger. Time nie, cuma ada seorang saja penjual air. Bila dah seorang saja yang jual air, tentulah harganya pun ikut suka dia nak up berapa. Nak tak nak, beli lah jugak sebab tekak dah kering. 


p/s: pasal buku yg tak jumpa tu, the next day, singgah di Ameena Bee TTDI, mujur ada. Itu pun last kopek!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...