My Insta

Instagram

Saturday, June 19

kisah world cup & kemaluan











p/s: cerita kemaluan is at the end of the story.


World Cup fever is back! This 19th Fifa event is now @ South Africa. Ke mana saja, sesiapa saja, pasti orang bercakap pasal Piala Dunia.  Kami sekeluarga tak terkecuali. This is the biggest sports event yang ditunggu-tunggu every 4 years! Frankly, aku antara peminat fanatik piala dunia! Aku tak kisah bersengkang mata sampai pukul 4 pagi semata2 nak tengok bintang Argentina beraksi. 


Aku tengok dalam Buletin Utama pasal pelancaran Majalah Edisi Khas Piala Dunia nie. Apa lagi, mulalah mencari2. Rupa2 majalah nie hanya jual di MPH. Masa aku beli majalah nie, English version dah habis, yang tinggal BM version & last kopek plak tu. Saleboy tu kata, majalah ni laris macam kopok gode lekor. Berbaloi jugak beli sebab infonya complete. The main reason aku beli sebab ada gambar favourite player aku, Messi from Argentina!

Jadual perlawanan ni mesti ada. Kalau tak, susah nak tengok siapa masuk final. Mengikut perangkaan aku, Argentina MUNGKIN menempah tempat ke final! Tapi world cup kali ini, ramai 'bintang' tak main. Contohnya Riqulme dari Argentina, David Beckham & Michael Owen dari England, Toti dari Itali, Michael Ballack dari Jerman dan ramai lagi.

Argentina, me.
Germany, my soulmate.

Jersi Argentina aku yang dulu dah tak cun, jadi kenalah cari jersi baru. Tempat yang paling ideal untuk beli jersi bola? Uptown lah! Uptown mana? Mestilah uptown Danau Kota. Tersangatlah dekat dengan rumah mak aku. Walaupun harganya RM40, aku rasa berbaloi dengan material jersi nie. Ada yang jual sampai $165 sebab ada nama player kat belakang jersi! Giler! Make money betul dorang tu. 

My family know how pessimistic I was before the competition. Since the game versus Nigeria, I’m so positive. Then tak sangka Argentina belasah Korea Selatan 4-1! Tak sabar nak tunggu Argentina belasah Greece! Hehehe... 


Yang ini my soulmate punya kerja. Masa nie Arg vs Nig.
Actually Mukhriz ialah peminat Brazil &
Qme ialah peminat France.

Ada satu 'perbalahan kecil' yang agak melucukan antara Afiq & Daniel baru-baru nie. Semua ni gara-gara Daniel yang nak beralih arah bila Spain dah kalah. Sejak dulu, kami dah setuju akan setia dgn team masing2 no matter what happen (termasuklah club team, aku fan Barcaleno).

Daniel : Abang nak tukar to Argentina sebab Spain dah kalah.
Afiq    : Mana boleh! Spain dah kalah, sudahlah!
Daniel : Apa salahnya, kita kena ada 2nd choice.
Afiq  : (dengan nada perli) Okey jugak! Nanti bila Argentina kalah, bolehlah abang berkongsi KEMALUAN dengan ibu!

OMG!




5 comments:

Teratak Hami said...

My friends kat office asyik cerita BOLA, WC... sorrylah, saya tak minat!!! Yang bestnya time BOLA, they all balik awal. By 5:00pm office dah sunyi, so TENANG.

My boss mood boleh tukar jadi bagus bangat sebab KOREA menang.

Yanti Arshad said...

fizah,

tak minat? rugila! hehee..

all 'big boy toys' memang kegemaran saya especially F1, Moto GP & WC kecuali Smackdown. buat macam ne... di rumah, saya dikelilingi oleh kaum lelaki. huhuhu...

working mom... said...

hahahha..kongsi kemaluan ngan mama...:) so funny la your kids...
kak, saya pon xminat bola2 ni sbb my other half pun bukan peminat sgt...tgk gitu2 jer..seingat saya, untill 2day kami blum pernah tgk 1 game pun lg...ekekekkeke...teringin jugak nak rasa kehangatan world cup ni di kedai mamak, tp tiap kali masuk kul 9.00 mlm jer dah ngantuk... :D

Yanti Arshad said...

zaila,

akak tak minat tgk bola kat kedai mamak sebab tak dapat jerit 'GOLLLLLL' kuat2. heheee

working mom... said...

kak, i tag you in my blog..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...