My Insta

Instagram

Tuesday, June 22

Tag anak-anak

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
FIVE. One girl & four boys.






2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Five is enough!






3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?


1. Nur Harzuin =  cahaya2.
2. Fitri Danial = semulajadiku
3  Mohd Affiq = yang terpuji, pemurah dan berpengetahuan
4. Mohd Mukhriz Danish = yang terpuji
5. Mohd Arief Haqimie = yang terpuji dan bijaksana.






4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
both of us.






5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
buku Himpunan nama-nama Islam.






6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
So far, tak ada sebab 'kilang' dah tutup. hehehee....






7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang, nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?


Awin to Danial = 4 yrs
Danial to Afiq =  1yr
Afiq to Mukhriz =  4 yrs
Mukhriz to Qme = 1 yr






8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
If possible.... of course G.I.R.L.. Reason? Dah lama tak shopping gaun.






9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
All of them are very determined, ambitious, degil (only for gud reason, of course lah kan... ), last but not least, love sports very much!






10. Upload gambar anak2 anda untuk tontotan semua rakan blogger.



My precious


11. ( yang ini i tukar sikit) Tag seberapa banyak nama blog yang boleh untuk jawab tag ni.

i. Teratak Maya
ii. My Life, My Passion
iii. It's My Life!
ix. From KL to Ipoh
x. Teratak Hami


4 comments:

Dilla said...

ok yanti.....nanti i jawab.....

hamidah said...

alah yanti malas betul nak tag2 ni tapi sb kawan punya pasal akak jawab di sini ok :-)

1) 4 org = 2 perempuan 2 lelaki
2) Dah tutup kedai dah tua
3) Siti Hafizah - yang memelihara
Mohd Nabil Syakqrani - Cerdik
Siti Nur Aqila - Bijaksana
Zulfadli - Yg mempunyai kelebihan
4) Dua2
5) Dari buku dan org2 alim
6) Tak mau lagi
7) Nabil to Hafizah 1 1/2 years
Aqila to Nabil 9 years
Zulfadli to Aqila 1 1/2 years
8) As mention close shop
9) Rajin, degil, creative dan ambitious
10) gambar ada dalam fb

Ok harap Yanti thats all I can tell abt my children, they are beautiful and handsome to my eyes lah, kurnian yang terbaik dari Allah.....

Salam

working mom... said...

aik kak..dah tutup kilang ek?...ekekekek..muda lg tu... :-)

Yanti Arshad said...

Dilla, ok.

Kak Midah, tq so much.

zaila,...

now it is my time to be ibu muda! hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...