My Insta

Instagram

Wednesday, June 16

SpringClean!

Every six months, I will set aside one day to spring clean my house. This school break 'ritual' has helped me learn to enjoy cleaning. My kids even enjoy helping! 



My wet kitchen.

Normally dapur and dining area tak susah sangat sebab selalunya aku terus bersihkan apa yang patut right after masak. Yang letihnya, nak mengelap tingkap dapur and cutlery yang dah lama tak pakai.


Shoe closet.

Lokasinya, bawah tangga. Tempat ni memang aku selalu tak ambil pot sangat. Sebabnya.... wait until the end of this entry.


Empat bungkus beg plastik yang penuh dengan kasut sekolah. Kebanyakannya masih boleh dipakai sebab elok, tapi dijadikan simpanan sebab tak muat nak pakai. More than 10 pairs, lepas melalui ujian tapisan, hanya dua pasang diterima, itupun sebab dibeli tapi tak pernah berpakai.



Bicycle-yard.

Dua basikal yang di dismentle utk hantar ke kedai besi buruk. Tapi sebenarnya sayang nak let-go sebab both still in good condition. Tapi terpaksa let-go sebab tak ada siapa yang nak pakai. Now total of bicycles down to 4!


Sebahagian toys Mukhriz dan Qme. 



The living room is the main place to be spring cleaned.




Inilah hasil shoe closet aku after spring-cleaned. Tahu tak kenapa aku tak ambil pot sangat tempat ni? Yang kelihatan hanya sepasang saja kasut aku, kan? Sure korang tanya, "Mana yang lain?" Jawapan aku, "Dalam but kereta!" Hahahaa... 

4 comments:

Disturbia said...

rajinnya kak yanti... :)

Yanti Arshad said...

rihen,

terpaksa merajinkan diri! hahaha

Teratak Hami said...

Yanty, banyaknya "harta". Jgn jadi macam saya, today buang, esok lusa berlonggok lagi. Tunggu tikus masuk rumah, baru ler buang.

Yanti Arshad said...

fizah,

jgn sebut pasal tikus... serik!

p/s: hopefully awak dah tengok video jerry saya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...