My Insta

Instagram

Thursday, April 8

Sweet 17

3rd April, yearly... a big day for my only daughter. She's 17 now, time flies. Bila ada kawan2 kata, "Dah besar-besar anak kau." Terasa diri ini tua. Tapi tak kisahlah. Tua ke, muda ke, janji aku nampak macam ibu muda. hehehe..


Awin 1 yr old.


Awin 3 yrs old.

This is the biggest & most expensive gift for her bday we ever gave. Playhouse! Dulu, playhouse memang susah nak cari, kalau ada pun kat Subang Parade, Ikea atau Jusco. I still remember, me & hubby do some 'homework', surveying & comparing prices. Finally we agreed for this one. Time tu harganya, MasyaAllah! Kalau aku bagitau harganya, tentu ada yang kata membazir. RM750! Time tu tak rasa membazir, sebab waktu tu awin belum ada adik & we want the best for her (now baru terpikir "apa ke bodoh sangat aku ni?"). Kat dalam nie la dia main masak2, main pondok2, main cikgu2... by herself.



Awin 8 yrs old @Awana Porto Malai, Langkawi.

Zaman nie zaman kemahsyuran Dato' Azhar Mansor, rakyat Msia yang mengelilingi dunia dengan kapal layarnya. Time tu kami dapat tahu dia stay kat resort ni tapi tak dapat jumpa. So, tak  dapat ambil gambar dengan Dato', dapat ambil gambar dengan kapal Jalur Gemilang dia pun jadilah...




Sejak kecil, awin memang ulat buku. 


    Awin 9 yrs old.
Ini ialah majlis Anugerah Kecemerlangan Pendidikan Anak2 Warga TV3, dia salah seorang penerima anugerah. She always make us proud... 


Awin 15 yrs old
Seorang yang pendiam but very determined, always confident in whatever she does tapi orangnya pemalu. So far, other than homosapien, her best friends are MP4 & laptop. Believe it or not, she managed to survive  without handphone. She prefers it that way. No matter where she goes, she still can be contacted. Let say, dia nak jumpa Nad or Ina or whoever lah kan, so dia akan bagi aku no. fon kawan2 dia tu in case of emergency. So communication is not a problem for us walaupun Awin tak ada handphone. :-D


Awin 15 yrs old
Another best achievement from Awin. She scores 8As in PMR 2008 in SMKSU, now she's at SBPi, Rawang and will sit for her SPM exam this year.



Awin 16 yrs old.
Too big for you, dear! Her last day with the Playhouse. When I told her that I wanted to donate this playhouse to our dearest friend, Principal Emy for her kindy, she said "okay, no problem". Then, kami pun bergotong-royonglah men'dismantle'kan dan basuh playhouse nie sebelum di hand-over to Principal Emy dengan harapan her students will make a good use of  it.

Awin sweet 17!
This year is a very important year for Awin. She must work hard for her SPM. I hope she can score 9A+ or at least 9As. Lately, she expressed her concern about the big exam. I know she's under pressure. I dont blame her. For SPM 2009, sekolah Awin ialah SBP ke-6 terbaik dan SBP Integrasi kedua terbaik di Msia. Jadi dah tentu cikgu2 mahukan target yg lebih baik lagi tahun ini. All I can say to her.."Remember, you are the best among the best. If you work hard, insyaAllah you will succeed. We know you can do it."


Happy Birthday to you, Awin.
We all love you!



11 comments:

Teratak Hami said...

Happy Birthday to Awin...

Lama betul playhouse tu dlm "simpanan"

Yanti Arshad said...

fizah,

memang cukup lama... 5 generasi, for 12 years.

the principal said...

happy belated bday to awin

the playhouse rasanye akan bertahan lama kat q-dees coz kalau ada yg panjat, sure kena jerit dgn principal. Its not cheap, so really appreciate it

KC said...

hepe besday to Awin! dah besar dah anak mak yerr...

masa baru dapat anak sulung dulu pun mmg kitorang belikan barang2 mainan yg mahal2, bukan apa tahan lama smpi kat adik2 dia pun boleh pakai lagi. bnyk gak barang2 dah sedekah kat adik ipar, bagi kat jiran2...

Runiza said...

Happy birthday Awin!! Moga sukses dalam semua yang diceburi!! :)

Azrul said...

waa....mesti mak dia sedikit sebanyak ada rasa sayu jugak nih. makin lama makin besar. dah sampai masa nak tinggalkan rumah. anyways happy birthday to awin

Yanti Arshad said...

emy,

i know u will take a good care of the playhouse. :-D

Yanti Arshad said...

kc,

betul tu. aku pun dulu terpikir macam tu, biar adik2 dia boleh pakai sama. bila aku agak2 'production' dah stop, tu yg aku let go tu. heheheh

Yanti Arshad said...

iza,

tqvm, dear.

Yanti Arshad said...

azrul,

memang sayu pun... sikit demi sikit mula jauh... tapi biar jauh di mata dekat di hati. :-D

Disturbia said...

Happy Birthday Awin... All the best for SPM this year...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...