My Insta

Instagram

Thursday, April 15

Free pun salah?!


Few weeks ago, ada aku war2 kan kat kawan2 dalam FB, sesape yg nak aiskem mesia free, singgah jer kat rumah aku. Then suddenly aku dapat remark yang mengatakan "Jangan sampai timbul rasa riak" oleh hambaAllah bernama Khalil Abdul (aku memang purposely nyatakan di sini). Semua ini timbul, gara2 aku nyatakan pendirian yg aku tak nak tambah pendapatan dgn menjual aiskem mesia, sekadar nak tambah 'bekalan'. Aku pun terkedu sekejap. Riak? Tak pernah terdetik langsung dalam hati nie riak sebab bagi aiskem free. 

Entahlah.... itu yang buat aku terfikir. Bila aku nak cari 'bekalan', dikata riak. Bila aku jual nanti, dikatanya "Boleh kaya ke dengan jual aiskem" atau pun "Boleh untung ke?" ataupun "Buat apa jual, bagi jer free!". 

Tapi aku peduli apa! Ini cara aku menambah bekalan aku. Lagipun aku cuma bagi aiskem free, bukan bagi BMW free! 

14 comments:

Kherun said...

owh... warna tulisan sama ngan warna askem....

Teratak Hami said...

Bagitau ye kalau nak bagi BMW free... hehehe.

Orang nak kata riak ke, apa ke, janji u tahu apa yg u buat.

the principal said...

Me & my sister did talk about it & we laughed @ the comment.

Your act of kindness inspires people to do good things in life no matter how small.

Its just not fair to write such comment

Keep up the good work

Yanti Arshad said...

Kherun,

merah tandanya berani.

Yanti Arshad said...

Fizah,

ini saja peluang untuk i treat budak2 tu. nanti bila dah pindah kat atas bukit tu, tak dapat dah nak buat macam nie lagi... :-(

Yanti Arshad said...

Emy,

tak salah untuk dia bagi comment, tapi agak-agaklah, kan?

I rasa 'fius' dia ada longgar sikit kot...

Runiza said...

Yanti.... yang penting niat kita ikhlas... InsyaAllah :) Keep up the good work!! :)Orang nak kata apa... biaq piiii lah! :)

zarin said...

ignore je lah kan..asal kita tau hati kita ikhlas sudah :-)

KC said...

agak2 dia ada baca tak ini blog? kut2 dia bleh balas komen hang...hahaha!

err, nnt klu hang decide nak bagi BMW aku gerenti lalu depan rumah hang. tapi bukan yg bas mini wilayah tu ek :P

Yanti Arshad said...

iza & zarin,

betul tu..

Yanti Arshad said...

kc,

comment dia tak dialu2kan di sini! aku bukan tak kenal sape dia dalam su.net tu!

working mom... said...

chedapnye eskrem tuh...lg2 waktu tgh hari yg panass ni kan...urm...
ala kak, buat dunno jer la ngan komen2 mcm tu...biasa la, manusia selalu xpuas hati kan...tp kan, kalu betul akak nak jd oprah nak bg bmw, jgn lupe habaq noooo....hehehehe

Yanti Arshad said...

working mom,

kahkahkah!

Disturbia said...

kak yanti...

teruskan jer niat akak nak carik bekalan tuh...

kita takleh nak puaskan hati semua orang so puaskan je hati kita... hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...