My Insta

Instagram

Wednesday, April 21

Bukan buta, cuma rabun


Semalam tepat 10 mlm, rumah aku blackout. Ingatkan semua blackout, rupa2nya rumah aku jer! Mujur time tu hubby dah balik dari kelas. So taklah panik sangat. Tapi yang jadi paniknya, kejap lagi citer feveret aku! Asmaradana! OMG! 

Actually, aku bukan jenis yang mengadap TV. Aku sebenarnya banyak bergantung pada AstroMax, recordable Astro decorder aku tu. Frankly aku tak ada masa nak duduk mengadap TV yang penuh dengan commercial. Kalau dengan AstroMax, aku dapat tengok tanpa gangguan commercial. Straight saja, tu yang best. Ok, back to my blackout thing.

Then aku call TNB (mujur straight away diaorg pick up call tu), they said within 2 hrs baru dapat datang. Aduh! Terlepaslah Asmaradana aku. No electricity, jawabnya bye-bye my Asmaradana!

Suddenly dalam kegelapan, Afiq bersuara, "Rileks la, bu. Esok ibu tengoklah dalam internet kat website TV3." Aku pun macam "Eh, budak nie perli aku ke atau nak kenakan aku?". "Betul ibu, kalau tak caya, esok ibu try."

Then dalam pukul 11:30, orang TNB pun sampai ( kata dikota, bagus, bagus!) Rupa2nya fius box dalam rumah buat hal. Dalam 12:05am everything settle.

Today, tengah hari, lepas Afiq lunch, aku suruh dia buatkan. Saja nak test... tengok betul ke atau tak dia cakap malam tadi. Dia duduk depan laptop aku (aku perhatikan saja) and suddenly.... WALLA! My Asmaradana!

"Itulah, cakap Afiq, ibu tak percaya." Aku pulak tercari2 ayat2 power untuk cover line. "Alah... ibu bukannya totally buta IT, cuma rabun sikit jer". 


11 comments:

zarin said...

kihkih terrer la anak u....i pun rabun gak bila tiba tang ni :D

Disturbia said...

hehehehe.... salute ler afiq...

Yanti Arshad said...

zarin & disturbia,

nampaknya dia lebih advance dari saya. huhuhu...

Kherun said...

citer yg aku slalu follow dulu... nur kasih.... tp mmg slalu x dpt tgk direct nyer...... tgk @ tv3 online jek....

Tapi, la ni dh x folo apa2 citer, p/w pun dah lupa....haahahhaah, if needed nnt br refresh balik....

Yanti, keta aku ada lg tak kat situ? Dah rindu lak.... yg rosak rupanya camshaft....

KC said...

aku dari azali mmg buta IT terus bab2 nie...

working mom... said...

kak,
dulu2 mmg saya suke buka catch tv mase time2 citer nurkasih...saje dok tgk ulang2...hehehehhe

Teratak Hami said...

Yanty,
Ada TV3 online ye??? Saya pun buka IT jgk :-)

Now tengah giler tengok cerekarama TV3. Nak pergi I-City pun dah berminggu-minggu tunda sbb takmo miss.

Yanti Arshad said...

kherun,

ada lagi tersadai kat situ. macam mana blh rosak? nie sure tak maintain service nie....

Yanti Arshad said...

kc,
tulah kan, budak2 lebih advance dr kita yg selalu mengadap 'si jalur lebar' nie kan?

Yanti Arshad said...

Fizah,


beli jer AstroMax, awak takkan terlepas satu apa pun. percayalah (ala2 lagu siti).

Yanti Arshad said...

zaila,

lepas nurkasih, akak tengah gila asmaradana & adamaya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...