My Insta

Instagram

Tuesday, April 20

24 years ago....

16 April... after 24 years tak jumpa, finally on this day, kami bertemu dengan izinNya. That day, macam-macam yang aku rasa. Nervous, segan, excited! Thanx to Mus sebab arrange kan small reunion ni kat FB. Walaupun ramai yang tak turn-up, tapi meriah. Seronok sebab masing2 tak hiporkit atau control macho atau jaga cun. Semua orang jadi diri masing2 dan rasa comfortable sangat2. 




L-R: Linda, Vita, Rudie, Maswira, aku and Mus.
Classmates since '81-'86 @ SR Jalan Kuantan Satu, KL.

Masa dalam kelas dulu, aku yang paling tinggi sampaikan diaorang panggil aku Yanti Panjang (apa punya nama daaaa). Second tallest was Linda. The shortest, Mus (until now she still hold that title... hehehe). Lencana sekolah tetap sama cuma warna biru tu, dulunya warna coklat. Banyak building dah bertambah and according to GB, JKS akan jadi Sekolah 1Malaysia next year. Bravo! Sekolah ini juga merupakan sekolah rendah kepada pemain bola sepak lagenda, Mokhtar Dahari, penganalisis politik, Abdul Razak Baginda and artis,  Norman KRU.


Our meeting point, Tmn Tasik TTwangsa. Reason? Sebab JKS betul2 bertentangan dengan Tsk TTwangsa. Actually kami tengah tunggu sorang lagi classmate kami, Ali.  


Kebetulan masa kami visit sekolah ni, ada motivasi utk pelajar2 UPSR. Jadi, Rudie yang memang expert bab PR, beri ucapan dan kata2 semangat buat semua pelajar bagi pihak kami. 


Aku dan Rudie.

Kami sempat melawat kelas 6J kami (guru besar bagi green light). Mus kata, kelas ni nampak sempit. Memanglah sempit sebab kita semua dah besar, Mus! 


  
Me & Linda, BFF!

Kami memang dari dulu sampailah sekarang berkawan baik. Kami sama2 jalan kaki pergi dan balik sekolah. Bila angin kus-kus datang, kami bergaduh, lepas tu baik balik. Begitulah sampai kami di sekolah menengah. Ayah Linda, polis. So dia duduk kat kuarters polis. Tiap kali balik sekolah, kena lalu kat rumah aku dulu. Tiap kali raya, aku yang habiskan kuah kacang & nasi himpit mak dia sebab sedap giler! Walaupun masing2 dah berkeluarga dan jauh terpisah, but we still keep in touch. 


L-R: Me, Linda, Mus & Vita.

Bila lepak kat kelas 6J nie, teringat zaman kanak2. Masing2 cuba recall gelagat zaman sekolah. Satu persatu nama cikgu terpacul dari mulut, nama2 budak paling nakal, budak yang nerd, cikgu mana paling garang. Kami tertanya2 apa jadi pada 3 classmates kami yg memang terkenal dengan nakalnya tapi pandai, Hasmizan (anak cikgu Rohani), Jasmani & Ridzuan.


Next to me is Ali Noor. Opps! Dr. Hj Ali Noor from HKL. 

Time ni Maswira dah balik (dia kena fetch anak balik sekolah), then replaced by Ali pulak... a single doctor but not available! Hahaha... As agreed by all, kami akan buat outing macam nie once or twice a month, depends on availability masing2. Tapi yang pasti, event on Julai sudah menanti... Ali's wedding!

Hopefully, lebih ramai lagi classmate 6JKS will join us for next outing. InsyaAllah...

To my friends...

Linda: Kita berdua tetap maintain, babe!
Mus: Ko memang katik forever... hehehe.
Vita: Jangan tunggu lama2, nanti diambil orang!
Rudie: I can read your mind. Hahaha!
Maswira: You 'r still the same... tak banyak cakap.
Ali: Ko tak ubah macam dulu... lebih banyak mendengar dari bercakap.



1 comment:

Ina said...

Salam Yanti...syioknye dpt jumpa kengkawan sekolah rendah...tp sekolah kitaorg dah xda....dah tutup dijadikan pusat ko-kurikulum
teringin gak nak buat perjumpaan ala kadar camtu....nmpknya xleh putus asa ni...kena war2kan lg kat diaorg niii....thanks to u cos bg inspirasi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...