My Insta

Instagram

Friday, March 26

Aiskem Mesia

Sebut saja aiskem mesia, semua org tahu. So today, aku plan nak bagi kat budak2 yg balik sekolah. Dengan hari yg panas terik, memang sesuai sangatlah. Hopefully diaorg suka. Ari tu bagi sandwic, kurang sambutan. 



Next time nak buat sirap & milo flavour.
Pernah tak dengar pantun nie.
"Aiskem malaysia,
tak laku balik india!"



As usual, Mukhriz jadi 'tukang karut'!
"Ais kem free, ais kem free,
tak ambil rugi!"


Pak Wira kita ni dah jadi regular customer.
Dari jauh dia dah slow-down kan basikal.
Bagus, bagus!

Adam Fareeq, best friend Qme masa kat Qdees.
Selalunya Mukhriz bagi, dia malu nak ambil, tapi kali nie 
Qme yang hulurkan, pasal tu dia ambil.


Cik Putra kita ni pun dah tak segan2.
Yalah, kan... budak mana yang tak nak ais krim?!

Mungkin budak2 nie dah tahu rutin aku..."kalau gate belakang ternganga, mesti mak cik nie nak bagi something". Ramai yang dah tak malu2 nak ambil. Itu yang aku suka. Tapi aku tak bagi hari2, Friday saja. Ambil berkat hari Jumaat...

8 comments:

zarin said...

bagus la u ni :-)
memang sedap makan aiskem panas panas ni kan!

Yanti Arshad said...

zarin,

alah... kerja senang. u pun blh buat, apa. kalau malas buat aiskem, bg jajan. :-)

Teratak Hami said...

Yanty,
Bestnya dapat aiskrim. Rasa dah lamanya tak mkn airkrim malaysia.

Yanti Arshad said...

fizah,

aiskem mesia memang no. 1!

the principal said...

nanti nak lalu hari jumaat

Yanti Arshad said...

emy,

silakan tp syaratnya u kena pakai uniform sekolah and kayuh basikal. Ajak anak2 Fizah sekali. hehehe

Disturbia said...

rajinnya kak yanti... seronok ler budak2 tuh ek ... dapat ekskrem free musim panas2 camni

Yanti Arshad said...

disturbia,

nak cakap rajin, taklah rajin. tp teringat pulak kat budak2 yg ari2 dok lalu-lalang belakang rumah ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...