My Insta

Instagram

Wednesday, August 19

Karnival Sana-Sini

This month banyak betul karnival sana-sini. Boleh dikatakan as bulan karnival.

Karnival : Hari Koperasi SBPiR
Date : 1 Aug 2009

Hari Kooperasi bagi mengumpul dana SBPiR. Malangnya kami sekeluarga tak dapat jumpa Awin yang turut terlibat dalam karnival ni. She and another 50 students kena kuarantin due to... what else? Influenza A!


Makanan dan barangan dijual oleh students. Boleh tahan la jugak. Time ni kami sampai awal. Student2 masih terkial-kial prepare apa yang patut.


Ada pameran juga. Yang ini pameran PDRM. They are showing off their latest patrol car. Mitsubishi Evo! Hmm... not bad.


Dalamnya penuh dengan gadget2 polis. With the screen, walkie-talkie and whatnot!


Kerepek ni kat mana2 pasti ada jual. This booth handled by PIBG... biasalahkan, PIBG nak cari duit.


Pameran bomba pun ada. The boys sempat la menjenguk ke dalam trak bomba ni & learn a few things.


Aerodinamic design. I like!


Sporty... I like too!

*********************************************************************

Karnival : Sukan Rukun Tetangga Saujana Utama
Date : 9 Aug 2009

9 August... Rukun Tetangga Saujana Utama menganjurkan karnival untuk penduduk. Macam-macam xtvt yang diaorg buat. Soccer match was their main agenda. Aku pun menyibuk-nyibukkan diri kat situ untuk bagi support kat kawan2 yang terlibat.


Logo Karnival RTSU, designed by Mr. Right. He has a talent for that and he's good at it (siapa lagi yang nak puji kalau bukan isteri sendiri, kan?). That's his contribution towards the community and the least he could do. The t-shirt diagihkan among all AJKs' and the VIPs'.


Sahabat-sahabat yang menyertai pertandingan memakai tudung.
Zan and his daughter, third place.


Awat hang malu-malu kucing ni, Zan?


Pertandingan Menghias Kek.
Zan, aku tak tau hang ada bakat hias kek.
Tak sangka, 'juara bertahan' la katakan.


Mr. Right is trying out the paintball gear. Sepatutnya booth paintball ni kena letak kat depan, barulah orang ramai datang. But maybe sebab2 keselamatan booth paintball ni tersorok sikit.



Danial pun sama, tak lepaskan peluang mencuba paintball ni.


Paintball Gears:
Paintball guns, masks & bullets.





1 comment:

norizan said...

hahaha...tu baru nmpk gambo kek...anak sedara wan nye kamera salah setting ...abih sume gambo...yg kek tu plak..sapa ntah jatuh kan barang atas kek tuh...abih...jadilah kek lenyek...huuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...