My Insta

Instagram

Wednesday, May 13

From Awin With Love

This special card arrived today. A HMD card from Awin. Like I mentioned in my previous entry, she'll definitely make me a card, her own handmade card. Simple but meaningful. I was touched bcoz Awin sempat buat kad ni  walaupun she's in the middle of mid year exam sekarang ni. Awin, ibu doakan kecemerlangan Awin


In my previous entry, I mentioned about encourage my children to dream. This is what I meant. Let's put it this way...

Encouragement is like TV commercials. For example, kalau hari2 kita tengok iklan shampoo, tak banyak pasti sikit hati kita tergerak nak cuba, kan? Dan bila dah cuba, berkesan pulak. Lagilah kita suka kan. Samalah dengan anak2. Selemah manapun anak kita, kalau hari2 kita beri dia galakan, kata2 semangat, dia akan cuba berusaha. Dan bila usaha itu menampakkan kejayaan, walaupun sikit, tentunya dia nak berusaha lebih gigih lagi. Dengan usaha yang lebih gigih, tentunya kejayaan itu akan jadi lebih besar. I'm sure there'll be ups and downs, but we must be strong for our loved ones. 





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...