My Insta

Instagram

Monday, March 16

TwoInOneDay

Event One: 9am, 14 March, Saturday.
Hari Permuafakatan Ibu Bapa/Guru Tahun 6.

Upper: En. Rohimi B. Dollah, YDP PIBG yang baru (finally, phew!), merasmikan majlis. This event membincangkan program2 untuk Pelajar Tahun 6 yg disediakan oleh pihak sekolah serta feedbacks & suggestions from parents Year 6. I did gave my suggestion... pantau penglibatan agensi luar.
Below: Antara cikgu2 Tahun 6 yang comitted. Thanx to Ckg. Thava (baju maroon) & Ckg. Aspalela (tudung brown) for their undivided commitments towards their class, my son is so lucky to have them as his math & bm teacher.

Parents of Year 6 student of SK Saujana Utama yang berjaya menghadirkan diri walaupun time ni hujan tengah lebat giler.

Event Two: 3pm, same day.
Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia
aka NKF.
Thanks to NKF in collaboration with KRT Saujana Utama for organising this early detection & prevention programme. The screening test will reveal your BMI, blood pressure, urinalysis for glucose, protein & blood. Alhamdulillah, mine are all came out negative.

To screen my glucose & cholestrol level.
Alhamdulillah .... normal.




Blood pressure pun okey!
Cuma weight kena turunkan to stabilised my BMI.



NFK workers and members of KRT Saujana Utama.
My suggestion: Breast cancer programme.



Monday, March 9

Like Father Like Son

Fitri Danial with his newlook.
Hmm... lepas ni susah la nak join
extreme sports.
Fitri Danial B. Mazlan.
or it will soon be Dr. Mazlan.

Saturday, March 7

The Award

Firstly, thanks to UMNO Parlimen Wangsa Maju. Walaupun almost 10 years we ols dah migrate from Parlimen Wangsa Maju to Parlimen KSgor, they still recognized our previous undivided loyalties to them. We still keep-in touch from a distance esp with the Ketua Cawangan. Here's the story....


This kind of award was an incentives to students to study harder. I wish Parlimen KSgor could start something like this for their future generation.


A total of 320 excellent students from 5As UPSR and 8As PMR was awarded RM200 each for their excellent results in the examination. Awin is the only student from SMK Saujana Utama who received this award.


Awin received her scroll & incentives, presented by
YBhg. Dato Dr. Hj Shafie Abdullah
Ketua UMNO Bahagian Wangsa Maju merangkap
Setiausaha Politik YB Menteri Kewangan.

Venue of event.

Left: Pengerusi Biro Pendidikan, UMNO Wangsa Maju
Centre: YBhg Dato Dr. Hj Shafie Abdullah
Right: Pengetua SMKWM

The proud parents.
Not only parents yang hadir, but atuk, nenek,
pak cik, mak cik, bibik pun datang!



Friday, March 6

Hantaran Orang Penang

Last weekend, adik aku, Jiji bertunang. Aku tak dapat turut-serta ikut rombongan meminang di Penang sebab kena hantar Awin ambil anugerah pelajar cemerlang. Kelas pun aku tak pergi last weekend sebab majlis anugerah tu. Tapi mak sempat tapaukan untuk aku hantaran dari pihak perempuan. Antaranya...


Kata mak, pihak perempuan balas 19 dulang sedangkan pihak kami cuma 7 dulang ajer. Imagine, perjalanan dari KL ke Penang takkan nak bawa berbelas2 dulang kot! Aku tertarik dengan gubahan hantaran dari pihak perempuan. Cukup kreatif, aku tak pernah tengok gubahan se 'real' ini.



Cakar ayam dan gula-gula digubah jadi
sarang burung.

Kek oren digubah jadi buah durian. Mak tahu aku hantu kek oren! Aku joke dengan mak, "Belum ada lagi sesiapa makan durian dengan kulitnya sekali kecuali Kaklong!"



Kuih tart digubah jadi carrot.
Tak pernah seumur hidup, aku ratah carrot sebatang.
Tapi kali ni memang sekali ngap terus masuk mulut!



Gula2 sumi digubah jadi bunga teratai.
(tapi bunga teratainya dah gone!)

Actually banyak lagi gambar gubahan dalam laptop abah aku. Nanti nak copy & upload kat sini. Apa-apapun, selamat bertunang Azizi-Marlia. (eh, macam Marlia Spa Q la plak!)


p/s: tinggal seorang lagi adik lelaki yang masih solo... Azlan!
Tapi dengar citer dah ada calon, sama2 study @uitm!
Alan, ingat pesan abah!
"Belajar sampai habis dulu!"

TaQ aNsWeR...

Last month, I tagged a few of my acquaintances. Thanks for uol's responses, really appreciate it. Some came up with the correct answer. For those yg nak tahu, here's the local brief...


Pusat sukan rekreasi air. Melihatkan keluasan tempat ni, any water sport locally or internationally should move here. Water sport macam powerboat yang selalu dibuat di Mines, water polo @clubs, fishing yang asyik2 kat Ttwangsa and many more. But definitely not Monsun Cup la.... Tempat yg ala-ala Burj Dubai Tower ni at first aku ingatkan for VIPs, rupa-rupanya for judges. Size for each upper level is bigger than the lower level. Tempat yang aku berdiri tu, memang dah hujung tebing. Don't fall for these kiambangs, basah lencun nanti!
On afloat restaurant. Look-out tower tu for lifeguards only. Kalau diberi peluang naik, nak jugak aku panjat. Tentu scenerynya cantik from up there.

What a fabulous view from here. Tentu best kalau bersantai waktu malam. Tempat ni memang cantik. Unfortunately, this place is owned by foreigner under the name of Pullman Hotel & Resort.



View from afloat restaurant.


upper: view from afloat restaurant facing podium.
lower: view from podium facing afloat restaurant

Serupa tapi tak sama!


This Pullman Hotel & Resort famous for their South Asian designs and private garden. Their famous resort is located @Hainan Island, China rated 5 stars.


New 5-star Pullman brand, to a total of up to 100 hotels in the Asia Pacific region by 2015, primarily in China, India, Korea, Thailand, Vietnam, Malaysia, Indonesia, Australia and New Zealand.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...