My Insta

Instagram

Monday, December 15

The Purple Wedding

Purple Garden Wedding
14 Dec 2008
Taman Melati, Gombak.

Now days, ramai yang buat wedding kat hotel atau dewan, but our parents prefer an outdoor wedding. We're a traditional people. But still, ciri2 moden tu ada. An outdoor wedding lends a beauty and charm to our bro's wedding.

Ini sebahagian tetamu yang secara kebetulan,
pakai color purple.

Along & Angah pengantin lelaki
tak lepaskan peluang bergambar.


Tiga penangga kecil.


Before & After.
Both shared the same name.
Shazwani.


Aku uruskan 'token' untuk abah.

Asal penuh aje poket abah, aku kena transfer token tu. Kalau org Melaka, dipanggil 'menanam'. Here how it goes, kalau si A pernah 'menanam' beras untuk wedding anak si B, next time bila wedding anak si B, si A pula 'menanam' beras pada si B. Aku rasa 'menanam' ni macam sponsor lar. Tapi ini cuma adat, not compulsory pun. Dulu aku heran, kenapa kita bagi token kat tuan rumah bila time wedding. Rupa2nya banyak manafaat token tu kepada tuan rumah. Actually token2 nie byk juga membantu tuan rumah merancang majlis yg dibuat.

Sama tapi tak serupa.
The only sisters in da family.
Along, Angah & Acu.


Raja sehari.


Special thanks to Pak Din (Ten2Ten) & Family
& Sdra. Salihin & Kak Ina sekeluarga yang sudi
datang all the way from Saujana.


Mak dan Abah pengantin.


Before & after the ceremony.
Everything went smooth as planned.
Alhamdulillah.



2 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

camat pengantin baru

the principal said...

Masa my sisters kahwin, aku pun kena jaga duit & jaga makanan pengantin. Bila penuh poket my parents, I kena hantar ke bilik, masukkan dlm laci. Bila selesai majlis, mlm tu sibuk kira duit.

Org Melaka bukan sahaja "menanam" duit, tp ada jugak yg "menanam" telur, gula, beras...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...