My Insta

Instagram

Sunday, March 16

Gajah Kuala Gandah

Seriously, I think this Conservation Center is one of the best places I've been to in Malaysia. The staffs here are friendly and knowledgeable, the facilities are good and I love the fact that this place is not commercialised at all. IT'S FREE!!!
Conservation Centre ni di asaskan oleh Jabatan Perhilitan dan merupakan base kepada Elephant Relocation Team.
Aku yg bukanlah animal lover pun boleh 'insaf'. Yelah, insaf tentang kepentingan kita melindungi haiwan terancam.

Up close n personal. Bagi gajah makan (gajah tu diaorg tak letak dlm kurungan).

Honey and Qish got to naik the gajah with the trainer. Syiok Wo!

Beratur nak naik gajah. Very systematic... ada dua lane utk naik gajah, so taklah tunggu lama sangat. Best wei!

xtvt mandi dgn gajah. Gajah akan masuk dlm air sungai pastu dia suddenly baring dlm air! Fun betul. tapi mmg kena bawak extra baju ler kalau nak mandi dgn gajah.

Ape kelas hulur makanan kat gajah from a prison bars? Tengok ni. Daniel main hulur ajer tembikai tu...

Jangan terkejut, gajah ni namanye Siput.

Sebuah tempat yg tak ramai Malaysian yg tahu kewujudannya, tapi tourist mat saleh flocking ke tempat nie...

Apa kelas naik gajah pakai saddle?? My boys lagi selamba.

Tabik spring aku kat Conservation Centre ni.

1 comment:

din-ana said...

Agreed with your quote: "I think this Conservation Center is one of the best places I've been to in Malaysia".

Lokasi ni nampak very welcoming, bersih, joyful, interesting & fun. Rugi tak dapat join ari tu...kalau tak mesti BEST. Takpa next family outing...kita arrange something adventures macam nih lagi ok.

Great pic...Lan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...