My Insta

Instagram

Sunday, March 16

Deerland Park

Deerland Park terletak di Bukit Rengit, Lanchang, Pahang. Berkonsepkan agro & nature tourism. Deerland menawarkan satu destinasi pelancongan yang unik di mana manusia, haiwan dan alam semula berinteraksi menjadi satu.

Finally, we made it!

Aku tak sure nie haiwan ape. Nak kata anak burung, macam anak ayam, tapi bukan anak ayam. Anak 'buyam' kot... kacukan burung-ayam. he he he...


Actually, aku suspen dengan mamat sorang ni... dia usha aku semacam, takut jugak kalau dia ambush!

Honey bagi Muda minum susu... yang ni bapak si Hitam ( below ). Dia minum susu pekat manis bagi menggantikan madu, ini spesies honey bear macam Winnie The Pooh tu lar... hari2 minum susu pekat manis, tak kena kencing manis ke?

We were given a chance to hand-feed these gentle creatures and observe their behaviour at close hand.

Tengok kuku dia! Sekali dia libas, berparut muka! Tapi honey bear nie jinak giler.


The boys seronok dapat bagi ostrich makan.


Dalam tulah kancil. Patutlah kereta kancil tu kecil sebab sang kancil memang kecil, cute dan nampak cerdik.


Inilah Hitam, anak si Muda ( above ) . Dia ni playful sikit. Umur baru tiga tahun... trainer tgh suapkan dia kentang. Cayalah! Makan French Fries. Apa kelas beb!

1 comment:

Anonymous said...

Been there in late 2004. Time tu tak ramai lagi orang pegi tempat tu. Mmg best sbb boleh pat the animals kan..esp si Muda. Geliiii bila dia menjilat susu d tapak tangan. hehe.

Tak berkelah kat pondok tinggi tu ker..??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...