My Insta

Instagram

Thursday, June 7

Sehari Di Rumah Pengantin




Biasalah... bila tiba musim cuti sekolah, time tulah orang berebut-rebut nak kahwin. Itulah kenduri yg tak pernah berubah 'timing'nya. Asal cuti sekolah, mesti ada kenduri kahwin! Last week kami attend kenduri kahwin, sepupu kepada kenalan rapat kami. Kami tak kenal langsung keluarga pengantin tu, tapi kami terima jemputan drpd kenalan rapat tu. Dan entah macam mana, tiba2 anak aku jadi tukang pegang bunga manggar.

Kenangan Konsert Final AF3 ...

Cuba perhatikan betul-betul. Agak2 kat mana ya? Di stadium... tertutup... gambar kat skrin macam familiar... macam realiti program... poster Mawi sebelah kiri aku. Ahah! Inilah gambar masa aku pergi tengok konsert final AF3, pada malam Mawi jadi juara. Masa tu tahun 2005. Ini gambar lama. Aku sendiri pun tak ingat. Cap yang hubby aku pakai tu cap Mawi FC, dpt free from presiden Mawi FC (dia kawan hubby aku). Tiket final pun dapat free jugak (sbb hubby aku involve buat montage af3, actually dia involve dari af1 until af4). Jadi tiap minggu dapat tiket free. Aku beri kat sesape yg nak gi tengok. Yang untungnya Kak Nori (neighbour kami). Boleh dikatakan tiap minggu dia book tiket dgn hubby aku sebab giler kat Mawi. Dan aku akui, selepas kemenangan 'Tsumawi', AF yang seterusnya makin hambar dan terus hambar. Tak ada 'kick'.

Saturday, June 2

Review of POTC3

The first POTC1 was great,
and then comes the sequel POTC2
which is also good but I must admit
it was a little bit dissapointing to me
compared to the first.

But now the latest POTC3 - At World's End
that I watched was AWESOME and I think
it is somehow BETTER than any of its series!
What I liked most about this movie is
because of some of its most breathtaking scenes.

The scene when they tumbled their ship upside down
and came out from beneath the sea.
( the director must have an imagination beyond anything else's).

This part was simply brilliant!
And very very creative!
I couldn't imagine how they could even pull that scene off so easily without confusing the audience.
Watch it and you'll see what I mean.
It happens so fast and so smooth,
and yes.. so beautiful.

Many people say that
this episode is the grand finale,
but when I watched the ending of POTC 3,
it seems like the director leaves the door wide open
for in case of another sequel.

All in all I'm giving full star to
POTC 3 - At World's End.
Truly something I've been wanting to watch.
It's a whole 3-"seat-challenging"-hours
that I didn't regret even a single minute of it.

So that means all you Jack Sparrow fans out there
should really go and watch this movie immediately
coz there are lots of things you'll be thrilled to watch in this one.

Berdua Denganmu ...

Berdua Lebih Baik nyanyian Acha Septriasa memang sesuai dgn outing aku & hubby. Bila mak dan abah decide nak bawa cucu2 bercuti ke Melaka, aku rasa inilah peluang utk kami berdua meluangkan masa bersama tanpa gangguan anak2. Sehari suntuk kami meronda KL dari pagi sampailah pagi keesokan harinya. Kenapa, tak percaya? Itulah yang berlaku sebenarnya. Shot2 lah buktinya. Kami plan nak tengok Pirates Of The Caribbean 3, malangnya tiket untuk hari itu sold out. Yang ada ialah pukul 1pg esoknya. Nak tengok punya pasal, kami pun booklah tiket tu. Jadi, sementara menunggu pukul 1pg, kami sempat meronda2 ke tempat lain. Aku sempat buat manicure treatment. Lepas dinner, kami balik rumah sebab badan dah melekit semacam (apa taknya sehari suntuk merayau).
Pukul 11:30mlm kami keluar rumah & heading straight to pawagam. Sementara menunggu, aku sempat berposing dibawah ketiak Jack Sparrow! He he he... Rupa2 show tu selama 3 jam! Nasib baik aku bawa sweater sebab di dalamnya sejuk giler! Lbh kurang kul 4pg, kami keluar panggung. Masa tu barulah perut terasa lapar & we're heading to McD 24hrs & order breakfast meal. Nasib baik breakfast meal starts @4am-11am.
Walaupun ngantuk,
aku rasa seronok sebab dapat
spend some quality time with my hubby.

Family Outing Day

Cuti sekolah ini kami tak bercuti ke mana2 pun. The kids tak complaint sebab they just came back from Melaka.... mak dan abah aku bawa diaorang bercuti ke sana for 3 days. Aku dan hubby tak join sama sbb masing2 ada kerja yang perlu disettlekan. Dua hari lepas diaorg balik KL, we took them to this one place. Here are some of the shots yang boleh aku kongsikan bersama.


Afieq is trying his luck!

Menikmati alam semula jadi hutan batu!

Dah lama tak main boling, namun sentuhan seorang juara tetap ada.

Posing @skybridge, di bawahnya ada pond yang penuh dengan ikan2 koi.

Simpsons The Movie is coming to town!

Qme dengan mini burgernya @ secret recipies!

Leka beri ikan2 koi makan roti!

The boys with backdrop Pirates of the Caribbean 3! At World's End


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...