My Insta

Instagram

Tuesday, February 27

Cakap Tak Serupa Bikin!

Nawaitu aku nak berjoging sekitar ttwangsa petang tu. Entah macam mana kami terus menonong ke Ferris Wheel. Tahu2 dah duduk dalam gondola. Macam kena pukau pulak. Let' share this...

1. q beli tiket. anak2 dah tak sabar, begitu juga dgn ibunya.


2. anak2 aku siap baca doa naik kenderaan.
takut....

3. background: deck utk naik sampan or jetski

4. scenery after gerimis.
Banjaran Ttwangsa diselubungi kabus.

5. Mom surrounded by 4 bodyguards in front of EOM's billboard.

6. bestnya! tapi takut la, ibu...


7. team jogathon Saujana Utama.


4. tingginya! Qish berani2 takut.

Eye On Malaysia is 1/2 the size to the London Eye, it was quite a pretty nice experience. The day started off gloomy with slight drizzles and we choose to go on 17 Feb 2007 because it was just a day before the CNY. Most people were away from KL so the roads to Taman Tasik Titiwangsa were pretty clear. We didn't have to wait long as there weren't many people there but the line started to build up slightly after we got there. The loading however was pretty quick since they are able to load up to 8 persons into each of the 6 gondolas simultaneoulsy. The view from the top memang best (walaupun kecut2 perut dibuatnya). The entire ride didn't take that long. I didn't really time it but I did count the number of times we went round the ferris wheel. We managed to do five full rounds before the ride ended. Confirm aku akan naik lagi sebab on that day, my beloved daughter tak de. Itulah dia... kata nak joging, tapi melencong ke tempat lain plak. Nie lah akibatnya bila cakap tak serupa bikin!

Tuesday, February 13

Fauna






Nature















Technologies...






Flora Oh Flora...

Except for gambar pisang hutan, bunga2 yg lain semuanya in my house compund.
1.Bunga akar dani ni dah melingkar dari depan gate (tepi tmpt sampah) sampaila ia memanjat wakaf kami ni. Haruman bunga ni semerbak giler. Baunya masuk hingga ke dalam rumah esp waktu malam.Kadang2 suspens gak kami... he he he

2. Bunga ixora ni aku tanam kat tepi pagar.

3. Pokok nie aku tak tau namanye. Ia tumbuh tanpa disuruh.

4. Jantung pisang... pelikkan? Selalu jantung pisang akan terkulai ke bawah. Yang nie lain plak 'roman' nye.

5. Ini bunga fav aku. Species bunga raya. Bila ia mekar, bentuknya macam grammaphone (radio) tahun '60an.

6. Yang nie pun aku tak pasti namanya. Tapi paling senang tumbuh dan mcm2 warna.

7. Inilah daun pokok akar dani yang wangi tu.

8. Yang nie pun aku tak tau namanya. But it's cute!

9. Pokok Misai Kucing nie cukup mudah ditanam. Pokok ni ubat penyakit kencing manis dan darah tinggi. It works on my dad.

10. Pokok Limau Kasturi nie aku tanam di belakang rumah. Alhamdulillah dah byk kali kami merasakan hasilnya esp bila buat air teh 'o' ais limau... yummy!

Double Bonus

11 Feb 2007, ahad. Hari yg boleh dianggap as double bonus day.
From morning until petang.
Korang akan faham bila tgk gmbr2 nie.
Layan....
5ptg - Pertandingan Fotografi Anjuran LensaSU 2006.
Walaupun dpt third place tp dah kira oklah tu.
Hadiah disampaikan oleh En. Azrul, Presiden LensaSU.

8.30pg- Mesyuarat PIBG SKSU Kali Kedua.

Aku dapat sijil penghargaan sbg volunteer PSS.

Mengubah interior PSS was one of my ideas n supported by all ajks.

Friday, February 2

Flora Fest 2007 Putrajaya

Flora Fest 2007... sebahagian event TMM07. The flora fest was without a doubt, a very expensive affair. The theme for this year's Flora Fest is Colours Of Harmony, as Malaysia's colourful blooms represent the beautiful racial harmony found in Malaysia.

Gambar bunga tu actually 3D foto. Kalau tengok betul2 sebiji macam bunga hidup yang boleh dipegang. Location: Dekat pintu masuk Florabazaar.

Float ni cantik giler. Ia hanya guna 1 jenis bunga iaitu ros. Tapi lupa plak float dari negeri mana.

Float dari Sabah. Ngeri tengok chameleon ni. Bahasa Melayunya sumpah-sumpah.

Rasanya dah byk kali aku g Putrajaya nie... tp yg peliknya, tiap kali ke sana mesti nak ambil gambor... macam pelancong la plak....

Kami berposing depan Kelab Putrajaya, menghadap tasik bertentang Masjid Putrajaya.

Qish tetap tak lupa baca doa makan. amin....

Aku & Qme posing kat dek kelab, berlatarbelakangkan Masjid Putrajaya.

Boys only...

Nantikan entry aku pasal next event TMM07 ok? ciau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...