My Insta

Instagram

Wednesday, January 10

Ferris Wheel - Eye On Malaysia

Aku ni sebenornya gayat. Last aku berada di tmpt yg cukup tinggi ialah semasa naik cable car kat Genting Highlands (itupun rasanya 4 tahun lepas). Itu dah cukup mencabar bagi aku. Sampaikan anak aku kata muka aku pucat lesi. Menara KL pun aku tak pernah naik. Tapi dalam pada tu, ada hati nak naik cable car baru kat Langkawi. Cuba bayangkan aku dalam gondala ni! But it will be an unforgettable ride of up to 30-45 minutes to a height of 60 metres. Experience a breathtaking 360 degree panorama over 20 kilometres of Kuala Lumpur, The 'Eye on Malaysia' is the first giant wheel in Malaysia and largest in Southeast Asia, standing at 60m with 42 gondolas, which include 41 regular and one VIP gondola complete with leather seats, DVD player, plasma screen, fridge and glass flooring (jgn jealous). Kalau aku dapat masuk dalam VIP gondola nie, sure aku tak nak turun punye. Tapi tak terkecuali untuk OKU. There will be two special gondolas for the disabled with ramps for their wheelchairs. Ticket prices for regular gondolas are RM15 for adults and RM8 for children with special packages for groups. Yg VIP punye aku tak check pulak pricenya. Ferris Wheel nie is expected to attract 24,000 people per day when it opens to the public from 10am to 10pm. Amacam, ada berani naik?

4 comments:

kc said...

beraniiiii!

helli said...

ada rasa isi perut tinggal kat atas tak bila dia turun ke bawah?

yanti said...

kalau dah jenis penakut, macam2 rasa ada. tapi kalau jenis yg control macho,... tentu tak ada effect punye.

MLanz said...

Takut ada exciting pun ada..tapi masa naik kapal kat Yaohan The MAll tu..lagi takuuut..masa dia swing rasa jantung tinggal kat belakang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...