My Insta

Instagram

Monday, October 27

Terbang Tunduk


Tiap kali aku dengar lagu ini, pasti aku teringat pada jatuh bangun aku dari dulu sampai sekarang. Payah senang, suka duka, nangis tawa, dendam sayang, semua ada. Tapi aku tempuh, rempuh, redah semuanya demi sesuatu yang dinamakan kehidupan.


Bertahanlah wahai raksa
Jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa
Ini bukan mimpi

Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya kau terbang, siapa sangka
Getir yang menghalang tak besar mana
Payah payah semalam, moga mudah selama

Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu, jangan dikenang
Moga dibuang, dendam dan sayu

    Tuhan, jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati




Mewangi Akim

Fall in love with this song!


Monday, September 8

Bbq Merdeka Rafflesian!

Perancangan yang dirancang awal, akhirnya terlaksana dengan jayanya hasil kerjasama semua. My part, sediakan port dan member2 lain masing2 dengan potluck mereka. Plan sambutan raya bertukar menjadi sambutan merdeka sebab kebetulan malam itu malam 31 Ogos. Thank you en. hub sebab tlg downloadkan lagu2 merdeka. I learnt new thing on that day about lagu merdeka Anak Kecil Main Api. Serius, itu first time aku dengar, penuh maksud yang tersirat. Thanks to Kak Leen. 

 Tema malam itu, bbq. So bakor membakor lar kami malam itu. Tapi bukan kami yg bakar, ada 'cef bbq' khas yg diimport. Hahaha...


Meja kerusi semua dah setup pagi tu dan malam itu, kegamatan pun bermula.
Layannn....


Inilah Rafflesian yg gila2 campur sengal!
But above all, we respect each other.

 Dessy (tudung merah) pantang tengok aku pegang monopod, sikit2 dia himpit aku, tup2 gambar dia ada! Hehehe....


My special thanks goes to my hub & kids yg tolong preparekan bbq. 
Cuma Daniel saja yg tak balik sebab ada trial SPM.
Malam tu ada kambing, daging, ayam & sosej.
So lots, lots, lots of burning!

Geng giler monopod! 


Tetiba plak memasing bertukar jadi ayu gituuu....ahaks!


The host!

Yes, we like to eat and burn our fat. Except sorang yang kat belakang aku tu, ntah bila nak datang kelas!!!! Hehehe....

Good friends wont let you do stupid thing alone!


Kononnya nak buat pattern 'love' tapi ruang terhad.
So terus jadi caca-merba!

 Blowing kisses & looking at the stars...


Blue & white girls!

Me & my Miss Torto, cik kura-kura.

These two are the only kumbang that nite. But they played an important role. Nak tahu kenapa?
 Sebab kalau tak ada Izwan Ismail, all moments takkan dicapture dengan cantik malam tu.
Dan kalau tak ada Mazlan Ismail, sape nak bakor kambing, daging, ayam bbq semua tu???
Both also shared the same 'bin', but different DNA. 


Kami ada partner malam tu, korang ada?? Hehehe....
Thanks, dads!

It's not selfie! It's Wefie!


Me & Bee!


L O V E !

L-R: Dessy, Wanie, me, Rina & Mira (B).

Great company with great foods!

Friendship never end!


 "Cepat2, monopod!"


"Jangan snap, kami belum ready lagi!"


Kan dah kena marah sebab berebut monopod! 


Me in action!

 Save the best for last!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...