My Insta

Instagram

Wednesday, August 27

Loom Band

Last week, my lil' tot, Qme tanya aku, "Ibu, suka gelang warna apa? Qme nak buatkan satu utk ibu." Then 1st impression aku ialah (mana2 ibu pun akan mcm ini), "Gelang apa pulak nie? Tak payahlar bazir2 duit." Then Qme sambung, "Kalau Qme buat, mesti ibu suka punya, percayalah." Itulah cara dia mengayat aku.


Then semalam tiba2 dia bagi aku gelang ini (di atas). Aku tanya, mana beli? Katanya buat sendiri, aku macam tak caya. Then dia tunjukkan aku cara buat loom band ini, siap ada peralatan untuk buat. Aku jadi leka sekejap melayan dia buat yg lain. Katanya, ada kawan2 kat sekolah buat side income dengan loom band ini. Selepas aku post pasal loom band ini kat FB, sorang demi seorang kawan aku post loom band yg dihasilkan oleh anak mereka. Rupanya2 dah jadi viral benda nie! Dahsyat!

Aku plan dengan Qme nak buat bandangan nie... heheh


 Nice combination colours!


Tetiba aku terfikir nak buat casing Note3 aku. Ini betul2 viral gilerrrr! 


Nicely done!


Loom Band Kit





Friday, August 22

Geng Raya Rabak!

Kali ini misi beraya bersama kwn2 yg gojes mojes! 

 Misi pertama di rumah Dessy. 
Hampir semua kwn2 dapat join sebab dibuat waktu malam. 
Boleh consider as raya dinner! Hehe..

Bila tiga lampai bergambar bersama.


Kami ini memang cukup pantang bila berjumpa!
Pantang bergambar! Hahaha...


Then misi ke-2 ke rumah Hani & Sue.
Yang nie tak ramai join sebab buat wikday, siang.
Ini ala2 hitea raya gitu, ahaks!


Misi diteruskan ke rumah Bee pulak.
Yang nie special sikit sebab temanya Raya Breakfast on sunday morning.
Kerlasss gitu, kan? Kihkih... 


Posing sana-sini!

The following week, Nani pulak buat openhouse. Here's the menu.


 Aku dan Dessy tetamu terawal... so sempat berposing dengan
tuan rumah yg kurang sihat sebab memasak sakan untuk kami. 

Kebetulan on this day ialah hari Malaysia Berkabung,
so we decided to wear black or dull colour.
Tapi si Zaida dah tersilap baca mesej and Hani too. 


Aku suka gambar ini.  Semua  nampak serious sweet.

Great company!

 Ini bila memasing dah sengal sebab terlebih makan.


Semoga kita dapat teruskan tradisi ini di lebaran akan datang. InsyaAllah













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...