My Insta

Instagram

Monday, September 8

Bbq Merdeka Rafflesian!

Perancangan yang dirancang awal, akhirnya terlaksana dengan jayanya hasil kerjasama semua. My part, sediakan port dan member2 lain masing2 dengan potluck mereka. Plan sambutan raya bertukar menjadi sambutan merdeka sebab kebetulan malam itu malam 31 Ogos. Thank you en. hub sebab tlg downloadkan lagu2 merdeka. I learnt new thing on that day about lagu merdeka Anak Kecil Main Api. Serius, itu first time aku dengar, penuh maksud yang tersirat. Thanks to Kak Leen. 

 Tema malam itu, bbq. So bakor membakor lar kami malam itu. Tapi bukan kami yg bakar, ada 'cef bbq' khas yg diimport. Hahaha...


Meja kerusi semua dah setup pagi tu dan malam itu, kegamatan pun bermula.
Layannn....


Inilah Rafflesian yg gila2 campur sengal!
But above all, we respect each other.

 Dessy (tudung merah) pantang tengok aku pegang monopod, sikit2 dia himpit aku, tup2 gambar dia ada! Hehehe....


My special thanks goes to my hub & kids yg tolong preparekan bbq. 
Cuma Daniel saja yg tak balik sebab ada trial SPM.
Malam tu ada kambing, daging, ayam & sosej.
So lots, lots, lots of burning!

Geng giler monopod! 


Tetiba plak memasing bertukar jadi ayu gituuu....ahaks!


The host!

Yes, we like to eat and burn our fat. Except sorang yang kat belakang aku tu, ntah bila nak datang kelas!!!! Hehehe....

Good friends wont let you do stupid thing alone!


Kononnya nak buat pattern 'love' tapi ruang terhad.
So terus jadi caca-merba!

 Blowing kisses & looking at the stars...


Blue & white girls!

Me & my Miss Torto, cik kura-kura.

These two are the only kumbang that nite. But they played an important role. Nak tahu kenapa?
 Sebab kalau tak ada Izwan Ismail, all moments takkan dicapture dengan cantik malam tu.
Dan kalau tak ada Mazlan Ismail, sape nak bakor kambing, daging, ayam bbq semua tu???
Both also shared the same 'bin', but different DNA. 


Kami ada partner malam tu, korang ada?? Hehehe....
Thanks, dads!

It's not selfie! It's Wefie!


Me & Bee!


L O V E !

L-R: Dessy, Wanie, me, Rina & Mira (B).

Great company with great foods!

Friendship never end!


 "Cepat2, monopod!"


"Jangan snap, kami belum ready lagi!"


Kan dah kena marah sebab berebut monopod! 


Me in action!

 Save the best for last!




Wednesday, August 27

Loom Band

Last week, my lil' tot, Qme tanya aku, "Ibu, suka gelang warna apa? Qme nak buatkan satu utk ibu." Then 1st impression aku ialah (mana2 ibu pun akan mcm ini), "Gelang apa pulak nie? Tak payahlar bazir2 duit." Then Qme sambung, "Kalau Qme buat, mesti ibu suka punya, percayalah." Itulah cara dia mengayat aku.


Then semalam tiba2 dia bagi aku gelang ini (di atas). Aku tanya, mana beli? Katanya buat sendiri, aku macam tak caya. Then dia tunjukkan aku cara buat loom band ini, siap ada peralatan untuk buat. Aku jadi leka sekejap melayan dia buat yg lain. Katanya, ada kawan2 kat sekolah buat side income dengan loom band ini. Selepas aku post pasal loom band ini kat FB, sorang demi seorang kawan aku post loom band yg dihasilkan oleh anak mereka. Rupanya2 dah jadi viral benda nie! Dahsyat!

Aku plan dengan Qme nak buat bandangan nie... heheh


 Nice combination colours!


Tetiba aku terfikir nak buat casing Note3 aku. Ini betul2 viral gilerrrr! 


Nicely done!


Loom Band Kit





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...