My Insta

Instagram

Wednesday, November 19

check-up result

Belated entry!


"The person who does not find time for exercise, may have to find time for illness", the saying goes. 

Finally aku berjaya curi masa utk buat medical checkup dan inilah keputusannya. Alhamdulillah, syukur. Berbaloi! Bersenam, eat well, be patient and your body will reward you, trust me! Frankly speaking, sekarang nie aku  taklah berdiet sangat, aku makan ikut matlamat aku...matlamat nak sihat. So makan pun yg sihat2 jer lah. Tapi ada masanya, aku bedal jugak apa yg tekak aku teragak nak makan, then bila jarum penimbang berinjak ke atas, pandai2 lah, kan? Pandai makan, pandai tanggung! 

Tapi aku lebih suka cara macam tu, not too restricted. Setiap orang  pilih cara yg berbeza utk stay healthy. I've choose mine and I'm one happy being!


Click HERE to find out my fat to fit journey.



Monday, October 27

Terbang Tunduk


Tiap kali aku dengar lagu ini, pasti aku teringat pada jatuh bangun aku dari dulu sampai sekarang. Payah senang, suka duka, nangis tawa, dendam sayang, semua ada. Tapi aku tempuh, rempuh, redah semuanya demi sesuatu yang dinamakan kehidupan.


Bertahanlah wahai raksa
Jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa
Ini bukan mimpi

Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya kau terbang, siapa sangka
Getir yang menghalang tak besar mana
Payah payah semalam, moga mudah selama

Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu, jangan dikenang
Moga dibuang, dendam dan sayu

    Tuhan, jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati




Mewangi Akim

Fall in love with this song!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...